cultura

El mocador no hi entén, de polèmica

Els veïns de Badalona van apostar per dur la peça blava de les Festes de Maig

Mireia Belmonte va pregonar el seu amor a la ciutat

La polèmica gestada aquesta setmana a les xarxes socials sobre el color blau del mocador de les Festes de Maig de Badalona que recordava massa al PP, el partit de l'alcalde, no ha acabat arribant al carrer. Ahir la plaça de la Vila es va omplir de ciutadans –potser menys que en altres anys perquè molts van aprofitar el pont– que van lluir sense manies la peça de roba com a símbol de la celebració i no pas d'una picabaralla política. Preguntats alguns dels presents sobre el debat entorn del mocador, van respondre que desconeixien de què se'ls parlava i que ells el duien perquè tocava. És cert que mig amagat entre la gentada hi havia algun detractor del color que va recórrer al fons d'armari i es va posar al coll una peça d'anys anteriors, com ara dues regidores d'ICV-EUiA que van evidenciar així la seva crítica. Però la sang, en aquest cas de color blau, no va arribar al riu. Els veïns que ahir eren a la plaça volien escoltar de primera mà el pregó a càrrec d'una filla predilecta de la ciutat. La nedadora Mireia Belmonte tornava a trepitjar el balcó de la casa consistorial set anys després i, segons diuen, és la primera vegada que es repeteix pregoner. Potser perquè ha rebut la distinció aquest any, potser perquè l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, no es va estar de qualificar-la com “la millor esportista dona que ha tingut Catalunya i Espanya” o potser perquè Belmonte és filla del barri de la Salut, on Garcia Albiol va fer forat en les eleccions passades i on es passeja dia sí, dia també. A més, com a novetat, també van sortir al balcó dos dels darrers pregoners del mandat: Jordi Villacampa i Justo Molinero.

En tot cas, la coneguda esportista va entomar un pregó marcat pel seu amor incondicional cap a la ciutat que l'ha vist néixer i per la projecció exterior que en fa allà on viatja. Mireia Belmonte va recórrer a tòpics i va reclamar, aprofitant el moment preelectoral, que els grups polítics, tots, incloguin en els seus compromisos la lluita contra les desigualtats socials i l'atur, i aportin solucions en especial per al col·lectiu de joves. Hi ha qui esperava que Belmonte fes referència explícita a la piscina olímpica que ha de dur el seu nom i que l'alcalde ha promès enllestir en el pròxim mandat. En el seu primer pregó sí que la va reclamar, però es veu que insistir fa lleig i es va limitar a defensar en general com en són, d'importants, les instal·lacions esportives per a una ciutat. Un text d'aquells per quedar bé que tothom va aplaudir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA