cultura

José James porta la llum de Billie Holiday al Mas Sorrer

Aquest estiu també hi actuaran Roy Ayers, Robert Glasper i Janine Johnson, en concerts de proximitat per a 420 persones

El festival de curts celebrarà la 10a edició i tancarà una etapa

El cantant nord-americà José James (Minneapolis, 1978) presentarà el seu últim disc, Yesterday I had the blues: the music of Billie Holiday (Blue Note, 2015), un excel·lent homenatge a Lady Day en el centenari del seu naixement, en un concert que tindrà lloc el dissabte 18 de juliol al Mas Sorrer de Gualta, encapçalant una programació de jazz internacional i obert a altres músiques afroamericanes. El mateix José James, que actuarà a Gualta amb piano, contrabaix i bateria, ha estat connectat amb el hip-hop i el neo soul, i això es reflecteix fins i tot quan invoca la més gran cantant de jazz de la història, com ho va remarcar ahir el director artístic del Mas Sorrer, Gerard Argemí.

El divendres 24 de juliol hi actuarà la cantant britànica Janine Johnson , amb el seu Soul in the City, ple de relectures de Chaka Khan, Jocelyn Brown i Stevie Wonder, i el dimarts 4 d'agost ho farà el trio del pianista texà Robert Glasper , guanyador de dos Grammy: al millor àlbum de rhythm-and-blues, per Black Radio (2012) i, en l'última edició, al millor tema de rhythm-and-blues per Jesus Children, del disc Black Radio II. El seu cas seria equiparable al de Gregory Porter, que l'estiu passat va actuar a Mas Sorrer avalat pels Grammy, abans de passar per altres escenaris de luxe com el del Liceu o, aquest estiu, el del Festival Castell de Peralada. L'èxit del concert de Gregory Porter, amb prop de 800 espectadors, va fer que el Mas Sorrer estigués a punt de morir d'èxit, i aquest any s'ha decidit reduir l'aforament a 420 espectadors per concert, per afavorir també la proximitat entre els músics i el públic, que a més tindrà l'opció de seguir el concert mentre està sopant, “com en un club de jazz de Nova York de tota la vida”, segons Argemí.

L'últim gran concert internacional d'aquest any estarà protagonitzat, el diumenge 9 d'agost, pel llegendari vibrafonista i cantant Roy Ayers (Los Angeles, 1940), amb una carrera de més de mig segle durant la qual ha fet desenes de discos i col·laboracions. A més, desenes de discjòqueis de tot el món –també els del Mas Sorrer, comandats pel resident Miguelito Superstar, que aquell dia tindrà un gran regal d'aniversari– han punxat i mesclat la seva música. Tots aquests concerts començaran a les onze de la nit i tindran el mateix preu: 35 euros. Les entrades es posaran a la venda la setmana vinent a través del web del Mas Sorrer.

Els dissabtes, des de mitjan juliol fins a final d'agost, tindran lloc al Mas Sorrer concerts de petit format, a càrrec de bandes de jazz nacionals, coorganitzats amb l'Octopuss de l'Escala, que dirigeix Rosa Galbany. També està previst un concert, encara sense data, per presentar el festival Jazzèbre de Perpinyà, amb el qual el Mas Sorrer vol incentivar la col·laboració mútua.

Deu anys de curts

D'altra banda, el Festival Internacional de Curtmetratges del Mas Sorrer celebrarà el desè aniversari i recuperarà les seves dates inicials, entre el 31 de juliol i el 2 d'agost. El festival, que preveu rebre més de 700 pel·lícules per fer-ne la tria definitiva, tancarà una etapa en aquesta edició, que serà “l'última tal com la coneixem, perquè l'any vinent estrenarem un nou format”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona