cultura

Un espectacle de teatre musical per celebrar trenta anys d'Els Pets, a Tarragona

Impulsat per l'Estudi de Música de Tarragona, està escrit i dirigit per Carles Marquès

S'estrenarà el dia 13 de juny al Teatre Metropol

Han passat trenta anys des que el grup Els Pets va oferir el seu primer concert, la nit de Nadal del 1985, al bar musical La Banya, de Constantí. Poques setmanes abans d'aquella actuació també naixia a Tarragona el centre d'ensenyament Estudi de Música. La coincidència en l'aniversari els torna a retrobar ara, quan l'Estudi de Música ha decidit crear un espectacle de teatre musical basat en el grup i que s'ha fet amb la seva complicitat, 30 anys, bon dia!, que s'estrenarà el 13 de juny al Teatre Metropol de Tarragona.

L'autor del text és Carles Marquès, que també n'és el director teatral, juntament amb Carme Canyelles. Ell destaca que “no es tracta d'un biopic d'Els Pets”: “Les històries que s'hi expliquen no són les de Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres”, però tots tres hi tenen un protagonisme implícit. Amb direcció musical de Paco Martín, durant l'espectacle s'interpretaran en directe fins a divuit de les cançons més conegudes dels de Constantí, des de les més festives dels anys vuitanta fins a les més reflexives i melangioses de l'actualitat (La vida és bonica però a vegades complicada, S'ha acabat, Tarragona m'esborrona, Quan et trobi, En tinc disset...). A més, en els diàlegs dels actors hi apareixen altres títols de cançons. “Hem buscat que fossin les cançons més conegudes i populars d'Els Pets i també que fossin narratives i que expliquessin una història que ens permetés lligar-la”, explica Marquès. L'argument tracta d'una colla de joves d'un poble imaginari, “pròxim a Constantí”, que es troben a la plaça d'aquest poble trenta anys després d'acabar els estudis. Es van deixar de veure el 1985, en una festa en un bar. En cap moment, però, no se cita ni el nom del grup ni el dels seus integrants.

En el muntatge hi prendran part tretze joves actors d'entre 14 i 20 anys, alumnes i exalumnes de l'Estudi de Música, acompanyats de la Big Band Jove del mateix Estudi de Música –que interpretaran les cançons en directe– i amb les coreografies de membres de l'acadèmia de dansa May i de l'escola de dansa Dansclas. L'escenografia estarà dissenyada per alumnes de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona.

L'espectacle musical disposa del “vistiplau” d'Els Pets: “Cada pas que hem fet els l'hem comunicat i veuen el muntatge amb bons ulls; ens han donat moltes facilitats”, apunta l'autor i codirector del musical.

LA DATA

25.12.1985
és el dia
que els joves integrants d'Els Pets van oferir el primer concert, al bar musical La Banya, de Constantí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA