cultura

Perpinyà proposa un estiu 'en escenes'

L'ajuntament acaba de presentar el conjunt d'animacions i manifestacions culturals de l'estiu reagrupades sota un títol únic

Aquest dijous, el batlle i l'equip municipal han presentat al Palau Pams la temporada d'estiu Perpignan en Scènes. Es tracta de reagrupar sota un títol comú tot el seguit d'animacions culturals que la vila proposarà entre el 19 de juny i el 4 d'octubre.

Un dels primers actes presentat és la Festa Major de Perpinyà que tindrà lloc del 19 i fins al 23 de juny. La celebració del sant patró Sant Joan Baptista posa en escènes les tradicions populars catalanes i s'acaba pels focs de Sant Joan i el seu gran espectacle pirotècnic al peu del Castellet. A dintre de la programació destaca una gran mostra d'havaneres amb els tres grups nord-catalans més els Pescadors de l'Escala. Trobada de gegants, sardanes, castells i un concert-aperitiu de Gerard Jacquet precediran la nit dels Focs, el dimarts 23, al voltants del Castellet.

La tradicional Festa de la Música, el diumenge 21, s'inscriu també a dintre d'aquestes festivitats. Enguany és el 33è aniversari d'aquest esdeveniment.

Del 22 al 28 de juny, s'obre el cinquè FILAV, el Festival Internacional del Llibre d'Art i del Film. Aquest esdeveniment anual proposa una setmana de projeccions, visites, conferències, exposicions, lectures, tallers, centrats en la producció de llibres i films d'art produits durant l'anys anterior.El jurat del festival atorga premis en diverses modalitats i un premi d'honor per recompensar diverses contribucions en l'ambit de les arts. Del 19 al 30 de juny, la vila participa també al mes de l'Arquitectura amb el tema d'enguany. el patrimoni del segle XX.

Les Musicales

La part musical de Perpinyà en escenes d'aquest estiu té com nom Les Musicales de Perpinyà.

Comença el 4 de juliol amb un concert de sardanes Som mediterranis amb La Mil.lenària i el Grup Montgrí. Al llarg del dia 21, un seguit de concerts clàssics del Festival de Radio France celebrarà els 30 anys d'aquesta entitat a diversos llocs de la vila. El dijous 16, a la plaça de la Catedral, Blues de Picolat proposa el seu blues en català. I així, cada dimecres i divendres fins al 5 d'agost amb formacions de tots estils, de l'hora de l'aperitiu fins tard a la nit. També reprenen els Dijous de Perpinyà, cada dijous del 23 de juliol fins al 27 d'agost, barreja de concerts fixes en llocs destacats de la ciutat i nombrosos espectacles de carrer i fanfares en tot el centrevila.

D'altres manifestacions anuals són també incloses dins el programa general municipal com el Festiva Visa, les Diades del Patrimoni, les Trobades medievals, el FID, festival dels disc i del còmic així com diverses exposicions sobre l'art contemporani.

Informacions: www.mairie-perpignan.fr

Tel.: 33 (0)4 68 66 30 30

[email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE