cultura

‘Joc de trons' conquereix la Devesa

Més de 5.000 persones formen una cua quilomètrica per poder participar en el càsting gironí de la sèrie de culte

La bona organització va permetre que al migdia s'haguessin escollit els 2.400 aspirants

Les jornades de rodatge seran maratonianes, d'unes 16 hores

La resposta no s'ha fet esperar. I de forma massiva. Milers de persones, uns 5.000 segons dades de la Policia Municipal a primera hora del matí, es van desplaçar en manada a la Devesa de Girona disposades a fer hores de cua per poder ser una de les escollides a formar part del càsting de Joc de trons (Game of thrones), que tot just es va confirmar dissabte. La majoria eren fans de la sèrie –tot un fenomen de masses global– i, malgrat es precisava a la convocatòria anunciada fa tres dies mitjançant les xarxes socials que es prioritzaria aquells qui viuen a les comarques gironines, s'hi va presentar gent vinguda d'arreu de Catalunya, l'Estat espanyol i fins i tot de França. I és que no sempre es té a tocar a casa la possibilitat de participar en el rodatge de la seva sèrie preferida.

Gent de totes les edats i condicions. Però, sobretot, entre els aspirants hi predominava la gent jove, d'entre 20 i 30 anys. Alguns, els més disposats, van començar a fer la cua diumenge a primera hora de la tarda. Com en Robert Barrull, de Girona, el primer d'agafar tanda. A la matinada ja eren centenars de persones que el precedien, disposades a dormir al ras, o ni això. Tot el que fos per ser dels primers a poder optar a ser figurant. A primera hora del matí, la cua era quilomètrica i abarcava ben bé del Camp de Mart fins ben passada la Copa.

D'aquests, només 2.400 aspirants van aconseguir, però, ser preseleccionats per a la doble convocatòria del càsting, que va començar ahir i conclourà avui. La productora ja va escollir ahir al matí els afortunats, 1.200 dels quals ja van entregar les dades personals i es van sotmetre a la sessió fotogràfica i 1.200 més ho faran avui repartits en dos torns de matí i tarda.

Modexpor Internacional, la productora encarregada del càsting, va organitzar la convocatòria de forma molt ben organitzada i malgrat la llarga cua i la munió de gent aplegada a les dues de la tarda tothom ja havia passat davant dels seleccionadors que repartien les 2.400 invitacions que permeten accedir a aquest primer procés de selecció. D'aquests, com bé va explicar el seu director, Rafael Guadamuro, en els propers dies n'escolliran entre 800 i 1.000 figurants, els definitius. La productora es compromet trucar personalment els escollits, que cobraran tal i com ja s'havia dit 50 euros al dia. Les proves de vestuari es faran al mateix Palau de Fires a l'agost.

Superat aquest primer escull del procés de càsting, els escollits per un petit comitè d'observadors entraven al Palau Firal i omplien un qüestionari en què, entre altres advertències, quedava clar que les jornades de rodatge seran llargues: d'entre les 4 de la matinada fins a dos quarts de nou del vespre. “Penseu que molt del temps es destina al maquillatge i al vestuari, caldrà com a mínim quatre hores per ‘disfressar' tots els extres”, va remarcar Guadamuro que també va indicar que hi haurà extres que rodaran una jornada i altres més d'una, depenent del seu paper a la sèrie.

Dues fotos frontals i una de perfil completen aquest primer pas de preselecció al qual s'exigia clarament que no es permetien tatuatges en llocs visibles dels braços i les cames. Tenir bona forma física –sense ser culturista– i portar cabell “uniforme” sense metxes ni tints per evitar més treball del necessari a l'equip de maquillatge de la sèrie eren altres punts a favor per superar la prova.

No és país per a vells?

“A primera hora hi ha més gent jove, però ‘Joc de trons' no és un món exclusiu de joves”, va declarar Guadamuro, que va precisar justament per aquest fet i tenir menys competència, els majors d'edat tindran més possibilitats de viure en primera persona Joc de trons.

2.400
figurants són els que han passat el primer tall. 1.200 dones i 1.200 homes que aspiren a ser escollits

LES XIFRES

5.000
persones és la xifra de la Policia Municipal a primera hora del matí, àmpliament superada després
800
extres i fins a un miler seran els ‘afortunats' que sortiran en algun episodi de la sisena temporada

“Ens sentim com «Bienvenido Mr. Marshall»”

J.C.L

“Tenim la sensació de ser un Bienvenido Mr. Marshall”, explicava ahir Rafael Guadamuro, director del càsting de Girona i responsable de la productora Modexpor Internacional que ja es va encarregar del procés de selecció de Sevilla i Osuna l'any passat. Ho deia en diversos sentits: per la bona rebuda de les autoritats gironines, que els han donat totes les facilitats, i per la convocatòria de gent obtinguda malgrat anunciar-ho tot just fa tres dies. “Volem prioritzar per aquest motiu i perquè les jornades de rodatge seran maratonianes aquells qui viuen a la zona”, va remarcar. Aquest cap de setmana la companyia malaguenya subcontractada per HBO va anunciar a través de les xarxes social els horaris i les condicions del càsting gironí –el de Peníscola encara s'ha de fer sense data concretada– i des de llavors, segons l'empresa, han rebut més de 250.000 confirmacions d'assistència. El fet que fos presencial ja ha permès fer la primera criba. “Hi ha hagut de tot, fins i tot una noia que deia que els avisava que ‘avui no puc venir perquè he quedat per depilar-me'”, comentava. En tot cas, aquesta segur que no podrà participar d'extra al rodatge de la sèrie d'èxit, envoltada d'un gran secretisme. I més ara que ni els llibres faciliten informació avançada. Per aquest motiu els futurs figurants se'ls obligarà a mantenir en secret tot allò que vegin durant la filmació dels nous episodis. “L'equip d'advocats que tenen fa por”. Certament, són americans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós