cultura

Canet es prepara per al rock

Els comerciants locals esperen que el festival torni a revertir positivament

Els canetencs confien que es repeteixi el respecte dels assistents cap al poble

L'Ajuntament vol que el festival segueixi més anys

Canet de Mar està fent els darrers preparatius perquè demà se celebri una altra edició del festival de música Canet Rock. Després de l'èxit de l'any passat, en què es va tornar a recuperar el festival després de les seves primeres edicions dels anys setanta, tant l'Ajuntament com els comerciants del municipi esperen que el Canet Rock torni a revertir de manera positiva en l'economia i la projecció local.

La jornada de concerts se celebrarà al pla d'en Sala, en un terreny situat a la part alta del poble, molt a prop de la sortida de l'autopista del Maresme. Els que hi arribin amb tren i hi facin cap a peu trobaran una setantena de parades de restauració i productes artesanals ubicades especialment amb motiu del festival.

Impacte econòmic

En l'edició del 2014 es calcula que van passar pel Canet Rock unes 27.000 persones, fet que va generar un impacte econòmic al municipi d'uns 381.000 euros, sobretot en el sector de l'hostaleria i la restauració. En aquest sentit, els comerços que més van notar els efectes positius del festival van ser els de la part alta del municipi, just al costat del recinte dels concerts. Tot i aquests números, el cert és que l'ambient d'aquest any no és tan optimista com el de l'edició anterior, ja que l'organització del Canet Rock apostarà de manera més forta pels punts de venda de menjar i beguda dins el recinte de concerts, fet que els restauradors temen que els faci perdre un cert marge de benefici respecte a l'edició del 2014.

“L'any passat em va desbordar en sentit positiu, perquè que vaig triplicar la caixa que faria en un cap de setmana normal; aquest any no sé si anirà tan bé, però calculo que el doble de caixa es farà segur”, explica Dani Aranda, propietari del Frankfurt Dani. “Fa un any vam obrir 24 hores, vam triplicar caixa i vam haver de reforçar el personal; ja veurem com anirà aquest”, manifesta Pilar Palomares, propietària de la cafeteria El Gra. Del mateix parer es mostra Meritxell de la Asunción, treballadora de la gelateria La Jijonenca, tot i que creu que aquest any no hi haurà tanta gent. “Fa un any era la novetat, tot i que aquesta edició s'està preparant més bé”, comenta.

Per la seva banda, els restauradors i comerciants del centre modernista de Canet, a la part baixa del poble, es mostren més prudents pel que fa a l'impacte econòmic que el festival genera en els seus negocis. “Evidentment que hi notem un augment [en les vendes], però nosaltres agafem menys volum de gent que els comerços propers al recinte”, assenyala Carmen Riera, propietària del forn La Riera. “Tot i això, és un molt bon dia, una glopada d'aire fresc”, puntualitza la fornera. “L'any passat no vam poder tancar, però aquest any hi haurà més infraestructura al lloc dels concerts i potser no farem tant calaix”, diu Ramon Casas, propietari del bar Mönxu. “La gent que baixa cap a l'estació de tren sí que passa i gasta alguna cosa”, assegura Montse Jubany, treballadora de La Gelateria. En el que sí que han coincidit tots els comerciants és a destacar el civisme i el bon comportament dels assistents al Canet Rock de l'any passat i esperen que el festival es quedi al municipi durant moltes edicions més.

El consistori hi aposta

En aquest sentit, l'equip de govern de Canet de Mar –format per ERC i CiU– també aposta fermament perquè el poble pugui continuar sent la seu de pròximes edicions d'aquest gran concert. “Som molt partidaris que el festival segueixi més anys al poble i poder posar el nom de Canet en més mapes”, manifesta la regidora de Promoció Econòmica del municipi, Coia Tenas (ERC).

Tot i que potser no s'arriba al nombre d'assistents de l'edició anterior, des de l'Ajuntament sí que s'espera “superar els 20.000 espectadors, com a mínim”, explica Tenas, que es mostra esperançada que “la gent que vingui al festival tingui un bon record de Canet i hi vulgui tornar”.

Precisament, en aquest sentit, el consistori ja ha anunciat la provisió d'unes 2.900 places d'aparcament suplementàries per poder acollir el públic.

Altres activitats

Paral·lelament, el municipi també ha organitzat una sèrie d'activitats complementàries al festival. Així, a banda de les parades, hi haurà el Mercat de Pagès, actuacions emmarcades en la primera edició del Canet Off i activitats musicals i projeccions a l'espai Vil·la Flora.

A més, demà també se celebrarà la festa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb l'assistència, entre d'altres, del nou president de l'entitat, Jordi Sànchez.

LES XIFRES

Som molt partidaris que el Canet Rock segueixi més anys al poble
Coia Tenas
Regidora de Promoció Econòmica de Canet de Mar

LES FRASES

L'any passat vaig triplicar la caixa d'un cap de setmana normal
Dani Aranda
Propietari del frankfurt Dani de Canet de Mar
381.000
euros.
Aquest va ser l'impacte econòmic que el festival va generar l'any passat al municipi de Canet.
20.000
persones
és el nombre d'assistents que, de moment, es preveu que acudeixin al Canet Rock 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític català Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA