cultura

Guanyant Torrent demana una major atenció cap al Palauet dels Cortina

Opina que s'ha de realitzar una tanca d'obra a la part més afectada i procurar revitalitzar aquest Bé de Rellevància Local

Vistes les obres de reposició provisionals realitzades a la façana Est de la tanca del palauet dels Cortina, monument d'interés local situat al terme municipal d'aquesta localitat de l'Horta, Guanyant Torrent opina que per tal d'evitar els repetits espolis i actes vandàlics que es produeixen sovint, s'han de fer millores estructurals al recinte.

En primer lloc, troba que s'ha de reposar el forrellat de la porta metàl·lica perquè aquesta estiga correctament tancada i garantir la seguretat del recinte declarat Bé de Rellevància Local amb nivell de protecció integral.

Igualment es posiciona sobre la necessitat d'ordenar l'execució d'una tanca que garantisca la seguretat del bé, de tal manera que l'esmentada porta metàl·lica siga substituïda per un mur d'obra de fàbrica en continuïtat amb la resta de la tanca d'aquest costat, així com que aquesta siga sobreelevada per a evitar que puga ser botada.

Aquesta sol·licitud ha estat presentada per Registre d'Entrada de l'Ajuntament durant el matí de hui divendres 3 de juliol, hagut compte l'oblit històric que la municipalitat torrentina ha manifestat durant les darreres dècades i malgrat les denúncies continuades realitzades per algunes associacions ciutadanes que entenen i vigilen la situació sobre el patrimoni cultural, urbà i mediambiental del terme municipal.

La denuncia ha estat feta no sols per l'evident perill que suposa que aquesta finca es trobe en total intempèrie física i legal i donat que s'ha observat com per les nits es reuneixen a l'interior de la parcel·la, grups de joves i d'adolescents, malgrat el perill que suposa l'avançat estat de deteriorament del conjunt, l'existència de serps i d'una fosa sèptica plena d'aigua que es troba sense cobrir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona