cultura

Pàgines literàries escrites en pedra

Els dilluns de juliol té lloc a Girona la ruta ‘Les parets parlen'

Ahir es va recordar Pairolí amb una passejada

Girona és una ciutat literària perquè ha inspirat l'obra de nombrosos autors, però també perquè els seus murs i façanes estan plens de lletres i versos, que ara centren una nova ruta literària de l'Escola Municipal d'Humanitats: Les parets parlen.

Tots els dilluns de juliol, a les 8 del vespre, surt de la plaça de Sant Feliu, davant l'escultura del Cul de la Lleona, aquesta ruta d'aproximadament una hora i mitja. La condueix l'historiador Xavier Carmaniu, acompanyat per l'actriu Cristina Cervià, que llegeix els fragments literaris triats per a cada una de les parades. La primera és la casa de la família de l'arquitecte Rafael Masó –construïda anys després de la seva mort, a partir dels seus plànols–, a la pujada de Sant Feliu, on ara viu la seva filla Montserrat. Déu i ton nom és l'emblema que presideix la porta principal i que Masó va utilitzar en els milers de cartes d'amor que va enviar a la seva futura dona, Esperança Bru, durant un llarg festeig de 7 anys i missiva diària. Després la ruta continua per la placeta de l'Institut Vell, la mare de Déu de la Pera, els Quatre Cantons, el carrer d'Anselm Clavé, la plaça del Mercadal, el carrer de Santa Clara i la plaça de Salvador Espriu, fins a arribar a l'interior del refugi dels jardins de la Infància, en un itinerari marcat per autors com ara Josep Pla, Miquel de Palol, Joan Brossa i Carles Rahola, i farcit també de curiositats sobre la ciutat. La ruta costa 10 euros i hi ha l'opció de sopar després al restaurant +Cub, per un preu total de 27 euros. La inscripció prèvia obligatòria es fa a www.girona.cat/emhu .

La ciutat d'en Miquel

Ahir va tenir lloc una altra ruta literària pel Barri Vell: la que organitzen un cop a l'any, en el cap de setmana més proper a l'aniversari de la seva mort, els amics i lectors de l'escriptor Miquel Pairolí. Durant el trajecte van llegir Girona, carrers i ombres, del llibre Octubre: un dels seus tres excel·lents dietaris que la Fundació Valvi editarà per Sant Jordi del 2016 en un sol volum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós