cultura

Neneh Cherry serà a l'Acústica de Figueres

També hi haurà Joan Miquel Oliver, Joan Dausà, ‘Sangtraït simfònic', ‘L'Ovidi, poema sense acabar' i Núria Graham

La cantant Neneh Cherry (Estocolm, 1964), que entre finals dels anys vuitanta i la primera meitat dels noranta va aconseguir grans èxits internacionals amb una excitant fusió de hip-hop i pop iconoclasta i transfronterer plasmat en cançons com ara Buffalo stance i 7 seconds –amb Youssou N'Dour–, oferirà en el festival Acústica de Figueres la seva única actuació d'aquest estiu a l'Estat espanyol. Aquest concert formarà part de la gira europea de presentació del seu últim disc, Blank Project (2014), amb el qual la filla adoptiva del gran trompetista de jazz Don Cherry ha trencat un silenci discogràfic de 18 anys. Neneh Cherry actuarà el divendres 28 d'agost al Teatre Municipal El Jardí (22.30 h; 18, 22 i 25 euros) i les entrades anticipades ja són a la venda a través del web del festival, com les de la resta de concerts de pagament de l'Acústica, fets públics ahir. La resta de la programació, formada sobretot pels grans concerts gratuïts en diferents espais oberts de la ciutat de Figueres, s'anunciarà el 16 de juliol, i el festival tindrà lloc del 27 al 30 d'agost.

Més concerts íntims

La programació “íntima” i de pagament de l'Acústica es concentrarà en dos escenaris, el Jardí i la plaça Gala i Salvador Dalí, i aquest any s'ha ampliat aquesta part de la programació, que ha passat de quatre a sis concerts de petit format, tal com ho van reclamar els usuaris de l'Acústica en una enquesta telemàtica realitzada l'any passat.

L'Acústica també serà l'escenari de l'estrena de l'espectacle Sangtraït simfònic, el dissabte 29 d'agost a El Jardí (22.30 h; 12, 15 i 18 euros). Els grans clàssics del grup empordanès de rock dur seran interpretats pel seu cantant i membre fundador, Quim Mandado, juntament amb els seus companys del grup Los Guardians del Pont (LGP) –el guitarrista Joan Cardoner i el bateria Martín Rodríguez, també exmembre de Sangtraït– i, posant-hi el toc simfònic, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

A la plaça Gala i Salvador Dalí, hi ha previstos quatre concerts: el divendres 28, el guitarrista Toti Soler, l'actor Joan Massotkleiner i la cantant Gemma Humet presentaran l'espectacle poètic i musical L'Ovidi, poema sense acabar (21 h, 10 i 12 euros), un homenatge a Ovidi Montllor en el 20è aniversari de la seva mort, organitzat amb la col·laboració de l'ANC Figueres i Òmnium Cultural Alt Empordà. El mateix divendres, Joan Dausà hi mostrarà la cara més íntima del seu últim disc, On seràs demà?, en un concert en què el seu piano i la seva veu estaran acompanyats només per un violoncel (23.30 h, 10 i 12 euros).

La nit del dissabte 29 d'agost s'obrirà a la plaça del Teatre Museu Dalí amb l'actuació de la jove cantant osonenca Núria Graham, que està en plena gira de presentació del seu segon disc, Bird Eyes (21 h, 5 euros).

Tot seguit tindrà lloc a la mateixa plaça el concert del músic mallorquí Joan Miquel Oliver, exlíder d'Antònia Font, que exposarà en directe les virtuts del seu recent Pegasus, acompanyat pel seu fidel Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria (23.30 h, 10 i 12 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA