cultura

Més de 20.000 visitants en la primera Argillà

La nova fira de ceràmica d'Argentona s'estrena amb més paradistes

L'Argillà d'Argentona, hereva de la tradicional Fira Internacional de Ceràmica, es va estrenar aquest cap de setmana amb més de 20.000 visitants. Aquesta iniciativa s'ha desvinculat enguany per primera vegada de la festa major d'Argentona, que se celebra a principi d'agost, per passar a tenir entitat pròpia en el calendari.

El seu director, Oriol Calvo, en fa “una valoració positiva per ser la primera edició”. Calvo considera que, tot i les fortes temperatures del cap de setmana, tant dissabte com diumenge “s'han assolit els objectius”. Amb tot, el director explica que “encara hi ha aspectes que segur que es poden millorar”. “Pel que fa a visitants, encara estem al 65% del que volíem”, explica Calvo. Tot i això, el director d'Argillà es mostra convençut que “aquest és el camí a seguir”, però creu que “encara falten dues edicions més” per poder acabar de donar forma a aquesta iniciativa. Calvo, però, considera que amb aquesta primera edició ja s'han acomplert dos objectius: “Millorar la qualitat de la fira i l'increment d'expositors.” En aquest últim bloc s'hi han comptabilitzat una vintena de paradistes més que en edicions anteriors, i hi ha hagut un total de 85 establiments al carrer dedicats únicament a la ceràmica. Així, artesans de països com ara Holanda, Alemanya, Itàlia, França, Catalunya, l'Estat espanyol i fins i tot Polònia han pres part en la primera edició de l'Argillà.

Pel que fa al canvi de dates en el calendari, Calvo creu que això pot ser beneficiós per a la mostra perquè “així s'aconsegueix que tot el públic que vingui ho faci només per la ceràmica”. “Necessitàvem una sacsejada” afirma el responsable d'Argillà, que ha recordat que s'han destinat uns 35.000 euros a fer possible aquesta fira.

Ambient de festa major

Però no només els ceramistes han tingut feina aquest cap de setmana a Argentona. Segons el mateix Oriol Calvo, la celebració d'aquesta fira ha comportat que als carrers del municipi s'hi respirés un ambient que “semblava de festa major”. En aquest sentit, tot i que encara no hi ha dades sobre l'impacte econòmic que haurà reportat l'Argillà a Argentona, Calvo sí que ha assegurat que molts dels paradistes han optat per allotjar-se a Argentona o a Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia