cultura

Camallera Cançó d'Autor dedica la setena edició a Ovidi

El festival dirigit per Pere Camps es concentra en dos caps de setmana, entre el 31 de juliol i el 9 d'agost, i tindrà lloc al cinema Sonora

El concert d'inauguració anirà a càrrec de Pi de la Serra

“Ara diuen que tot és negociable, però la dignitat de les persones i el dret d'autodeterminació no són negociables”, deia ahir Pere Camps, director del Barnasants, en la presentació de la setena edició de Camallera Cançó d'Estiu, l'atípic festival d'estiu que també codirigeix en estricte règim assembleari amb una colla de voluntariosos “camàlics” d'aquesta petita localitat empordanesa, convertida durant uns dies, del 31 de juliol al 9 d'agost, en la República de les Paraules d'Estiu. El revolucionari Pere Camps –“La cultura és el kalàixnikov del segle XXI, és la nostra eina de combat”, va dir en un congrés a Veneçuela davant del president Nicolás Maduro, i es pot veure a Youtube– va presentar aquesta edició, dedicada a Ovidi Montllor en el 20è aniversari de la seva mort, acompanyat pel president de la Casa de Cultura de Camallera, Jaume Torrent, i d'alguns dels artistes que actuaran en el festival: l'incombustible Quico Pi de la Serra, que l'inaugurarà amb l'harmònica de Joan Pau Cumellas; la tortosina Montse Castellà, que el clourà amb cançons sobre “aigua i revolució, paisatge i justícia social”; la lleidatana Meritxell Gené, que canta els versos de 12 poetes dels Països Catalans a Branques, i Mercè Poch, que reivindica les cançons de García Lorca, amb el percussionista Jordi Rallo.

Camallera Cançó d'Autor es concentrarà a partir d'ara en dos caps de setmana i tindrà lloc al cinema Sonora –una antiga reivindicació–, amb aforament per a unes 200 persones assegudes, tot i que ja s'ha previst que en algun espectacle –Ovidi al Cub, amb David Caño, Borja Penalba i David Fernàndez– segurament seran 400 persones dempeus. El dia 2 al migdia es presentarà la primera producció pròpia del festival, l'espectacle poeticomusical El patriarcat contra les cordes!, i la programació es completarà amb xerrades i presentacions de llibres. Camps va anunciar que l'any vinent un parell de poblacions catalanes es podrien afegir a aquesta República de les Paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda