cultura

El Fringe omple Torroella de joves talents

Seixanta músics dels millors conservatoris d'Europa oferiran 21 concerts gratuïts del 28 juliol a l'1 d'agost

Seixanta joves talents musicals provinents d'alguns dels millors conservatoris d'Europa oferiran 21 concerts gratuïts a diferents espais emblemàtics de Torroella de Montgrí, dins la segona edició del Fringe Festival , que tindrà lloc entre dimarts i dissabte de la setmana vinent, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Plantejat com una plataforma per a nous intèrprets dels estils més diversos, que van de la música clàssica i contemporània al pop-rock, el jazz, el flamenc i el rhythm'n'blues, el Fringe del Festival de Torroella de Montgrí presenta aquest any com a principal novetat la implicació directa de diversos conservatoris, escoles de música i institucions de tot Europa, que han seleccionat els músics que hi participaran.

L'Ensemble DAI Contemporain, format per alumnes de la professora Hae-Sun Kang al conservatori superior de música i dansa de París, actuarà el 28 de juliol al Museu de la Mediterrània (20 h) i el 29 a la Fundació Vila Casas (21 h).

El Conservatori del Liceu portarà Juncal Salada (clarinet) i Neus García (piano) el dia 29 a la Fundació Mascort (18 h); el guitarrista Miguel Marín el dia 30 a la Fundació Vila Casas (19 h), i el Cuarteto Risvegliato, el 31 a la Fundació Mascort (18 h).

El campus valencià del Berklee College proposa Jacopo Mezzanotti (guitarra) i Yuri Storione (piano) el dia 29 a la Fundació Mascort (19 h) i el dia 30 al Club Nàutic (22 h), i el grup de jazz-funk George Lacson Project, que actuarà el dia 31 a El Molinet (21 h) i l'1 d'agost a la plaça de la Vila (21 h).

La Guildhall School of Music and Drama de Londres tindrà dos representants: el quintet de metall Elysium Brass, els dies 29 i 30 a la Fundació Vila Casas (20 h) i el Trio 642 de piano a sis mans, els dies 30 i 31 a la Fundació Mascort (19 h).

Per part de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), hi haurà el guitarrista Juan Antonio López, el dia 29 a La Sala (23 h), i el pianista Bernat Català, el 30 a la Fundació Mascort (18 h).

El Taller de Músics ha triat el grup de la cantautora Patty Lodeiro i el trio de jazz contemporani Threejay, que actuaran el dijous 30 al Club Nàutic (21 i 23 h); la pianista i compositora Marta Cascales, amb l'espectacle audiovisual Shaping Notes, el dia 31 a la Fundació Vila Casas (20 h), i la fusió d'estils de SoMMeliers, també el 31 a El Molinet (20 h).

El Consell Alemany de la Música i el Goethe-Institut han seleccionat la percussionista Sabrina Ma –amb la marimba, el tambor i el cos humà com a instruments– i el Trio Adorno, que actuaran el dissabte 1 a la plaça de la Vila (19 i 20 h), el dia abans que comenci el 35è Festival de Torroella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia