cultura

La Nit de Poetes musicarà Rosa Leveroni

La 22a edició de l'acte literari tindrà lloc el 18 de setembre al pati de les Magnòlies

La 22a edició de la consolidada Nit de Poetes de Girona homenatjarà Rosalía de Castro i Rosa Leveronni en un acte obert a tothom que se celebrarà el divendres 18 de setembre a les deu de la nit, al pati de les Magnòlies (en cas de pluja, tindrà lloc a l'auditori Josep Irla). L'esdeveniment literari, que té com a objectiu “comunicar poetes coneguts amb altres de més desconeguts”, va ser presentat ahir per Dolors Reig, presidenta de l'associació Amics de la UNESCO de Girona, entitat organitzadora; Roser Balló, coordinadora de la Nit de Poetes; Lluís Lucero, coordinador i presentador de la primera part, i Martí Peraferrer, director de la segona part.

També hi era present el compositor Jordi Grau, director musical de la segona part de la Nit de Poetes. I és que com a gran novetat d'aquesta edició, es musicaran vuit poemes de Rosa Leveroni.

La vetllada literària s'obrirà amb l'habitual Poetes d'avui ( i de sembre), que enguany posarà l'accent a revalorar i donar a conèixer poetes gironins. Així, doncs, els “poetes d'avui” seran Manuel Forcano (Barcelona, 1968), premi Miquel de Palol 2014; Isabel Oliva (Girona, 1924), premi Recull de Blanes de poesia 2015; Cèlia Sànchez-Mústich (Barcelona 1954), premi Rosa Leveroni 1990 i premi Miquel de Palol 1996, i Jordi Serra Garrido (Palamós, 1967), que el 2014 va presentar el poemari Desig de llum i ombra (Editorial Gregal). El “poeta de sempre” d'aquesta edició recaurà en una dona: Rosalía de Castro (1837-1885), “escriptora gallega de gran qualitat que mereix ser homenatjada”; a més, es compleixen 130 anys de la seva mort. Es llegirà un fragment de la seva obra traduïda pel poeta i assagista mallorquí Josep Maria Llampart, que enguany celebra el seu 90è aniversari. La primera part es completarà amb la participació dels guanyadors dels Jocs Florals de l'Ajuntament de Girona: Joaquim Llopart i Josep Noguer, del col·legi Bell-lloc, i Pol Bravo, de l'escola Vedruna.

La principal homenatjada de la Nit de Poetes serà l'escriptora Rosa Leveroni (Barcelona, 1910 - Cadaqués, 1985), amb l'espectacle Ressons de viatitud, que inclourà vuit poemes seus musicats pel compositor Jordi Grau, acompanyat per tres cantants gironins. Peraferrer assegura que “serà un gran espectacle vocal i polifònic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia