Altres

la crònica

El llop de les Estunes

No van ser la camisa blanca i els pantalons negres, vestimenta molt formal, els que feien preveure que també per al cantant australià Steve Smyth la nit de dimarts al bosc de les Estunes era especial. No és que hi hagi un codi oficial per als comiats, però per a una última nit d'un festival i, també, de fi d'una etapa l'entrada és determinant: cua per aparcar al camp i un públic, unes quatre-centes persones, que, enfilat a les roques o estrenyent-se assegut al terra, fins i tot en fila en els laterals, va empetitir la clariana esquerdada –el bosc és de pedra de travertí– que des del 2009 ha fet de marc dels concerts únics, perquè el paratge és encisador les nits d'estiu amb la il·luminació apropiada, del festival Estunart de Porqueres.

Steve Smyth en va quedar meravellat una nit de juliol del 2012 quan va actuar-hi per primer cop. Per això va tornar-hi l'any següent. El valor afegit d'aquests concerts, sense grans pressupostos ni grans infraestructures, que prescindeixen de superficialitats i que són un èxit gràcies al voluntarisme i a l'empenta, i amb un màrqueting basat en el boca-orella, rau en l'emoció de la troballa i de ser escenari de molts primers cops, que després repeteixen. Com els teloners, la banda de Barcelona, A Singer of Songs .

I des del primer toc de guitarra, i del primer esgarip que va sortir de la veu potent que omple el local més buit i escalfa les ànimes més fredes, de Steve Smyth –va fer dels udols improvisats, per entretenir entre cançons, tot un crit de guerra–, es va veure que la nit seria de llegenda. Sense banda, a vegades no fa falta res més. I per molt feréstega que pugui semblar l'estètica de víking més que no pas d'un exemplar de les platges de Sydney, hi ha energia i també sensibilitat amb cançons com ara Written or spoken , Southland i la melodia, més de taverna, Sylvie. I amb versions de Can't help falling in love, d'Elvis Presley, i Do you realize, de The Flaming Lips. Emocionat, al final, va fer pujar l'organització per entonar tots junts, amb el públic, drets, el clàssic d'Elvis. A partir d'ara, la llegenda dirà que, a més de les goges, les dones d'aigua, al bosc de les Estunes, les nits d'estiu, s'hi senten els udols d'un llop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós