Cultura

Crítica

pop

Deu anys d'èxits amb quatre ‘crooners'

El deliri es va desfermar al minut 1 al Teatre Grec. La primera sorpresa de dijous passat a la nit –i n'hi va haver unes quantes–, va ser trobar-se la Dream Big Band amb 16 músics interpretant petits fragments dels èxits d'Els Amics de les Arts. Quan van enfilar les notes de Ja no ens passa, el tema més popular del darrer disc, els quatre membres del grup van aparèixer d'un en un, vestits com “uns crooners de Las Vegas” (la definició és seva), baixant les escales de l'imponent Teatre Grec –ple a vessar– i cantant aquesta crònica alegra i depriment d'una parella que ha perdut la màgia.

Començant així de fort et pots estimbar en algun revolt, però Els Amics de les Arts guardaven molta munició per a aquest concert, que clausurava el Festival Grec amb el concís títol de 10 anys. No va ser una actuació convencional del grup, ni una més de la gira del darrer disc, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, que ja fa més d'un any que dura. A més del vestuari i la big band, hi va haver un pastís d'aniversari i canonades de confeti, i van interpretar gairebé tot el seu repertori, i tots els seus hits: Jean-Luc, Monsieur Cousteau, L'home que treballa fent de gos, L'home que dobla en Bruce Willis, 4-3-3... Molts d'ells amb el públic dempeus i cantant, que també va sorprendre el grup amb desenes de bengales en sonar Louisiana.

També van parlar i bromejar més de l'habitual, i en algun moment, vestits amb americana i fent riure el públic abans de cada cançó, van recordar La Trinca. A més, van saber crear moments més íntims: amb bermudes i samarreta, asseguts en un sofà vermell i amb una sola guitarra, van recordar quan van compondre la seva primera cançó, 36%, fa deu anys. Va ser una nit llarga, diferent i emotiva, rebuda amb entusiasme pel públic, que repetiran el 6 d'agost al Festival de Cap Roig. I després d'alguns bolos més (Maó, Puigcerdà, Figueres...), s'agafaran “unes llargues, llargues vacances”, segons van dir. Que no pateixin els fans, sembla que és només el final de la gira i un descans per preparar un nou disc.

Els Amics de les Arts
Teatre Grec, 30 de juliol
Imma Prieto. situació crítica
Jaume Vidal

“L’artista sempre ha estat crític”

Té sentit la crítica d’art avui?Absolutament, però no només la crítica d’art, el pensament crític és necessari. L’important és dur a terme un exercici crític i, des d’aquí, prendre posició...

 

Amor contra violència

sant feliu de guíxols
 

Troben restes a Moià d’un adult neandertal

Moià
 
Crònica

Un lament artificiós

Torroella de Montgrí
 
Anna-Priscila Magriñà
Escriptora

“Em fa molt feliç descobrir curiositats”

Barcelona
 

Girona dedicarà un festival a Jaco Pastorius

girona
 

Jazz llatí, al 4t Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres

vidreres
 

El compromís intel·lectual, a debat al Col·loqui Benjamin

Redacció
 

Savall, reclam per a La Massa de Vilassar de Dalt

VIlassar de Dalt