cultura

Tona Gafarot guanya el Concurs de Cançó de Salitja

La cantautora de Llambilles participava en el concurs per segon any, després que el 2012 ja va aconseguir el premi popular

Lydia Torrejón, Glòria Ribera i el grup Jules van completar el palmarès

La cantautora de Llambilles Tona Gafarot va aconseguir ahir el primer premi de la trenta-setena edició del Concurs de Cançó de Salitja amb el tema Adela. La cita musical de Salitja va tenir un caràcter marcadament femení, ja que els tres premis van ser per a cantautores, malgrat que dels setze participants onze eren cantautors o grups masculins.

Aquest ha estat el segon any que Tona Gafarot ha participat en el concurs, i sempre ha aconseguit bons resultats, ja que el primer cop que va competir, el 2012, va aconseguir el premi popular amb la cançó Alba sísmica. L'any següent va formar part del jurat, i ha assistit a moltes edicions del concurs com a públic.

La cantautora va explicar ahir que després de guanyar el premi popular el 2012 tenia ganes de tornar a presentar-se almenys un cop més a Salitja. “No pensava, però, guanyar, i no ho dic per dir, pensava com a molt que podia tornar a tenir el premi popular o el tercer com a molt...”, va dir. Amb els dos premis més destacats a la butxaca, Gafarot descarta de moment tornar-s'hi a presentar.

L'artista gironina ha format part de diferents grups musicals, i actualment és membre del grup d'havaneres femení Les Anxovetes, que fa poc ha tret el seu primer disc.

Pel que fa a la cançó amb què va guanyar el premi, Adela, Gafarot no descarta que pugui formar part d'un segon disc, tot i que ara no té temps per dedicar-se al vessant de cantautora, explica. Adela se situa a l'època nadalenca: “Parla d'una dona fictícia, però és molt aplicable a moltes dones del món, una dona gairebé centenària que és modesta i viu amb poca cosa però és immensament rica en el que realment importa i en il·lusions. La cançó té moltes imatges, i va perfilant un personatge entranyable”, explica la compositora i intèrpret de la cançó.

El segon premi del concurs, dotat amb 400 euros, va ser va ser per a la gironina Lydia Torrejón, acompanyada amb la guitarra de Santi Fontclara, que va interpretar Espera'm, i el tercer (200 euros) va recaure en Glòria Ribera, de Guissona, amb Cançó popular. El premi popular (100 euros i un lot de Mas Bes) se'l va endur el grup barceloní Jules, amb el tema Ja arribem.

LA FRASE

«Adela» parla d'una dona fictícia, gairebé centenària, que viu amb poca cosa però és rica en il·lusions
Tona Gafarot
Cantautora


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona