cultura

Vicente Llatas Burgos torna a les festes del Villar

El cronista de la vila ha presentat un darrer treball sobre la bibliografía d'aquest mestre i investigador

Com cada any, l'Ajuntament del Villar sol preparar la presentació d'una nova publicació etnogràfica o amb clar substrat històric, amb motiu de les festes majors d'estiu que aquest poble dels Serrans organitza durant la primera quinzena d'agost.

En aquesta ocasió ha estat presentat un text sobre la vida de Vicente Llatas Burgos, mitjançant la seua ingent obra que es custodia en una sala de l'Ajuntament. Una obra que acosta la figura d'aquest mestre i investigador als seus paisans, però també al bast món d'aquelles persones interessades per la història i els costums d'aquest poble serrà.

El llibre, que ha estat presentat per l'actual cronista oficial de la vila, Cèsar Salvo, amplia el comunicat que aquest va fer amb motiu de la XXXIX Assemblea de l'Associació de Cronistes Oficials del Regne de València, celebrada l'octubre de 2014 en Villar.

L'obra fa una gran aportació a l'obra del que fos primer cronista oficial del Villar i afig nombroses fotografies i un interessant apartat dedicat a José Bosch Cercos, dibuixant que col·laborà amb Vicente Llatas, amb il·lustracions d'elements patrimonials del municipi, però també d'objectes diversos i de tota mena, per al llibre “El habla del Villar del Arzobispo y su comarca”.

Aquesta publicació recorre en onze capítols, no sols la biografia d'aquest mític cronista del Villar, sinó que amés repassa els llibres publicats en vida de l'autor, les edicions pòstumes fetes per l'Ajuntament de la vila, els articles editats pel cronista en format de quadernets, les col·laboracions en programes de festes i en llibrets de falla, els articles en la premsa valenciana, una intervenció radiofònica, els treball inèdits, les col·laboracions literàries i el recull d'altres publicacions realitzades arran els articles primigenis de Vicente Llatas.

En aquesta ocasió, l'actual cronista Cèsar Salvo, ha volgut oferir als lectors, lletraferits i investigadors que segueixen l'obra de Llatas, un afegit amb les il·lustracions fetes per José Bosch Cercos, un altre homenot de Villar, fidel col·laborador de l'anterior que tant va aportar a l'obra de recerca d'aquest.

Bosch, aportà a l'obra de Llatas, més de 78 dibuixos que il·lustraren el vocabulari villarenc, però a més, sabé plasmar a plometa, espais, indrets i edificis senyers d'aquest poble que ara han canviat la seua fesomia: el palau arquebisbal, els llagars, sitges i quadres del conjunt, els altars de l'interior de l'església parroquial i d'altres.

El llibre presentat, s'acabà d'imprimir als tallers de Gráficas Serranía de Villar, el 25 de juliol de 2015, en coincidència amb la festivitat de Sant Jaume i presentat oficialment i pública el 15 d'agost a la sala d'actes de l'Ajuntament d'aquest mateix poble, pel seu autor i investigador, César Salvo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats