cultura

Una ràdio més pròxima

Sílvia Cóppulo, de dilluns a divendres, entre les novetats a Catalunya Ràdio

El programa La vida, de Sílvia Cóppulo, que ocuparà la franja de dotze a dues del migdia de dilluns a divendres, i una presència més important dels esports són dues de les novetats més destacades de la programació de Catalunya Ràdio de la nova temporada, que començarà dilluns. Malgrat que els programes El matí de Catalunya Ràdio, El club de la mitjanit i Tot gira ja es van avançar dilluns passat a la graella, la temporada. que ahir es va presentar públicament al Camp Nou en el marc del programa de Mònica Terribas, començarà oficialment dilluns.

El cap de programes de l'emissora, Jordi Català, va remarcar que enguany la programació “vol posar èmfasi en allò que li passa a la gent i ser allà on passen les coses”. Amb aquesta vocació de proximitat, s'ha construït una programació que “vol explicar tot allò que passi” i fer-ho “a prop de la gent”.

Un exemple és el nou magazín de Sílvia Cóppulo, La vida, on es prioritzarà la participació dels oients en temes com “l'escola o la feina”. Es conservaran espais inclosos fins ara a El suplement, com les entrevistes d'El divan , i s'incorporen col·laboradors com Karmele Marchante. L'espai que deixa Cóppulo a El suplement el cobrirà Ricard Ustrell, que guanya una hora més d'informació de vuit a nou del matí. Una altra novetat és la incorporació de Xavi Freixes, que fins ara era a RAC1, com a presentador de L'oracle.

Pel que fa la informació, el canvi més gran té lloc a la franja de vespre i nit. De set a vuit, s'avança la informació esportiva, mentre que l'informatiu del vespre es desplaça de vuit a deu de la nit. Després del programa de sexualitat de Maria de la Pau, Les mil i una nits, els esports tornen de les onze a la una de la matinada amb El club de la mitjanit, enguany presentat per Francesc Garriga i emetent-se tots els dies de la setmana. L'aposta pels esports de Catalunya Ràdio, doncs, augmenta respecte de la temporada anterior.

Es dóna la circumstància, a més, que enguany Joaquim Maria Puyal compleix 30 anys transmetent futbol a Catalunya Ràdio i que se'n compleixen 40 de les transmissions en català del Barça. El periodista va reconèixer que li queden “pocs” anys davant La TdP perquè li agradaria treballar en algun altre àmbit, “no necessàriament a la ràdio”, depenent del que li ofereixin. Puyal, que assegura que les rutines li són “insuportables”, va afirmar que si ha pogut mantenir la il·lusió és perquè ha pogut ajustar el programa a cada moment. “Quan vaig començar transmetia els partits jo sol, ara entren fins a 14 veus, quan vaig començar no hi havia televisions que transmetessin el partit i ara n'hi ha 40”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA