cultura

Sopar, copa i molt de jazz a Torre Llauder, a Mataró

El festiva estrena una producció amb tres de les millors veus del país: Txell Sust, Gemma Abrié i Marian Barahona

Sessions de jazz en viu, tot sopant o prenent una copa a l'aire lliure i enmig d'un entorn privilegiat com és el jaciment de la vil·la romana de Torre Llauder, a Mataró. Així es torna a presentar el Tast de Jazz, un festival que reunirà aquest darrer cap de setmana d'agost quatre concerts de destacats artistes de l'escena jazzística, però també nous descobriments.

Tot i que el cicle va donar el tret de sortida oficial dissabte passat amb una cercavila pel centre de la ciutat al més pur estil de Nova Orleans a càrrec de Jazz Maresme Street Band i ahir a la nit es va poder escoltar un dels plats forts amb l'octet liderat pel músic Víctor Puertas amb un repertori de Ray Charles i Count Basie, el festival guarda per aquests dies un bon grapat de bones propostes. La vil·la romana s'omplirà aquesta nit amb la veu d'Eva Fernández, que juntament amb el trompetista valencià David Pastor repassarà alguns dels clàssics del jazz. Per primer cop el cicle inclou una actuació d'una formació no professional creada dins de l'escola de música El Carreró. Es tracta de la Ohio Big Band, que capitanegen Enric Serras i Francisco Ujaque i que té diversos intèrprets d'edats compreses entre els nou i els vint-i-dos anys. En aquest cas l'entrada serà gratuïta.

Per diumenge, el Tast de Jazz reserva una doble sessió. Començarà un grup internacional amb grans noms: Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis. El primer és un músic de Detroit i un pianista d'elit; el segon, Jesse Davis, és un jove valor del jazz de Nova Orleans. Tot seguit, qui prendrà el relleu és el grup Ladies del Jazz. Aquesta és la primera coproducció que realitza el festival mataroní amb un sextet de luxe, encapçalat per tres de les millors veus del jazz del país: Txell Sust, Gemma Abrié i Marian Barahona.

Amb tres edicions a l'esquena, el festival va néixer coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per part de Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors l'any 1961. L'Ajuntament, que té la col·laboració de l'Associació Jazz Maresme en la direcció artística, busca consolidar el cicle i ho vol fer amb un cartell de nivell.

LA XIFRA

12
euros
és el preu de les entrades del cicle. Hi ha un abonament per als tres dies que costa 30 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA