cultura

Més d'un centenar d'actes a la Festa de Misericòrdia

A banda de les activitats més tradicionals, el gran reclam de la festa major petita de Reus és el concert de Gertrudis, que se celebrarà el dia 18 de setembre al vespre a la plaça del Mercadal

Una part de la rosa de Reus amb colors càlids, que representen la Mare de Déu de la Misericòrdia, l'Àliga i els Nans, damunt d'un fons blau marí. Aquest és el cartell de la Festa Major de Misericòrdia 2015, que ha dissenyat l'artista reusenca Mercè Bessó i que intenta seduir els reusencs amb les gairebé 150 activitats proposades per a les properes setmanes. A banda dels actes més tradicionals, la principal novetat musical és el concert de Gertrudis, el dia 18 de setembre, a la plaça del Mercadal. La festa té un pressupost de 176.000 euros, els mateixos que l'any passat.

Més de cent activitats

“La idea original està basada en la rosa de Reus, amb cinc pètals, en cadascun dels quals hi ha els Diables, l'Àliga, els Nans, els Gegants Indis i la Mulassa”, explica l'autora, Mercè Bessó. Finalment, però, en el cartell principal només es veu una part de la rosa, “perquè l'impacte visual és més gran”. “Si es veiés tota la rosa, hi hauria més equilibri i simetria, però no quedaria tan impactant i cridaner per a la gent”, explica. L'artista, especialitzada en escultura, va fer per Sant Pere una exposició pictòrica al Centre de Lectura i arran d'aquest treball la regidoria de Cultura la va escollir per dissenyar el cartell de les festes.

“Els colors interiors de la rosa són càlids, com la festa, i contrasten amb el blau marí del fons, el color de la bandera de la Mare de Déu de la Misericòrdia”, afirma Bessó, que ha subratllat que els elements que es veuen poc o gens en el cartell sí que sortiran a la resta del programa de les festes. El dibuix a llapis i la pintura en aquarel·la i en tinta han estat les tècniques utilitzades per aquesta reusenca a l'hora de dissenyar el cartell.

A banda dels actes més tradicionals, com el rosari de torxes, la baixada del seguici festiu, el ball de l'Àliga dins del temple i les sortides del seguici festiu, la Misericòrdia oferirà el concert de Gertrudis, el 18 de setembre, a partir de dos quarts d'onze de la nit, a la plaça del Mercadal. El grup de fusió de rumba catalana es podrà veure de manera gratuïta i ha tornat aquest 2015 per celebrar els quinze anys de carrera amb una gira especial. Tot seguit, els assistents podran gaudir de la música de Sense Sal, un grup format per vuit amics de Terrassa i voltants.

Pel que fa a altres ofertes musicals de la festa major, hi haurà les revetlles simultànies de la vigília de Misericòrdia, a partir de les onze de la nit, a les places del Teatre, d'Anton Borrell i del Mercadal, amb les orquestres de versions Allioli, Mitjanit i Cimarron i els grups Mass is Like, DJ Pantoja i The Rigodonians. L'entrada serà gratuïta per a totes les actuacions.

LA XIFRA

150
activitats
formen part del programa de la festa, amb la música, el foc i els castells com a protagonistes.

Foc, castells i música, els plats forts

A més de la música, els altres grans protagonistes de la festa major petita de Reus seran els castells i el foc. Per una banda, el dissabte 19 de setembre se celebrarà la Diada de Misericòrdia, amb la participació dels Nens del Vendrell, els Moixiganguers d'Igualada, els Castellers de Sabadell i els Xiquets de Reus. No obstant això, la principal cita castellera de les pròximes setmanes serà la Diada del Mercadal, que se celebra un cop cada dos anys i que en aquesta ocasió tindrà lloc el 3 d'octubre. A banda de la colla reusenca, hi faran les seves construccions les quatre millors colles de l'any passat: Vilafranca, la Vella de Valls, la Joves de Tarragona i els Minyons de Terrassa. El 19 de setembre també se celebrarà l'esperat correfoc, amb la participació de diverses colles convidades d'arreu de Catalunya. De Reus, hi participaran els Bous de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA