cultura

Neix l'escolania de la basílica de Sant Feliu de Girona

Està oberta a nens i nenes de més de sis anys, els quals, a través del cant coral, rebran una formació musical integral

Girona estrena aquest curs una nova institució per a la formació musical d'infants i joves: l' Escolania de Sant Feliu , que té la seva seu a la basílica parroquial de Sant Feliu, ja està oberta a partir d'aquest mes a nens i nenes a partir de sis anys, els quals, a través del cant coral, rebran una formació integral, tant musical com humanística. Aquesta escola de música coral neix, amb vocació de servei social en l'àmbit de la cultura i el culte, impulsada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el rector de Sant Feliu, Joan Baburés. La nova escolania té com a director artístic el gironí Martí Ferrer, que fins ara dirigia els cors i les orquestres al conservatori de música de Tarragona i presidia el Moviment Coral Català. El també gironí Pau Riuró és l'organista i director assistent de la formació.

Assajos des de l'octubre

Els assajos començaran a l'octubre i està previst que l'escolania faci la seva primera actuació pública en alguna de les principals celebracions litúrgiques de la basílica. A més, participarà en les activitats de la Federació Nacional de Pueri Cantores de Catalunya i a les de la federació internacional, i organitzarà les seves pròpies gires i intercanvis.

Tots els cantaires tindran dues sessions setmanals de treball i assaig, els dilluns i dimecres a la tarda, distribuïts en dos grups d'edat –de sis a nou anys i de deu a catorze anys–, i disposaran d'un espai social per realitzar les seves tasques acadèmiques i educatives.

Els impulsors de la iniciativa han volgut que tothom pugui tenir accés a “aquesta formació musical d'excel·lència” i per això ofereixen una beca a cada cantaire que cobreix el 50% del cost de l'activitat.

La inscripció a l'Escolania de Sant Feliu estarà oberta tot el mes de setembre, fins a l'inici dels assajos durant la primera setmana d'octubre, i es pot formalitzar al escolaniasantfeliugirona.com.

El cost mensual per cantaire és de 50 euros, però amb l'esmentada beca que ofereix la basílica a tots els inscrits, la quota mensual que hauran de pagar les famílies serà de 25 euros per cantaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia