cultura

‘L'artèria invisible', a la secció oficial de Seminci

La pel·lícula de Pere Vilà també es projectarà demà en el Festival de Mont-real

L'artèria invisible, el nou llargmetratge del realitzador gironí Pere Vilà Barceló, competirà en la secció oficial de Seminci , la 60a Setmana Internacional de Cine de Valladolid, que tindrà lloc del 24 al 31 d'octubre. Vilà ja va guanyar ara fa tres anys al mateix festival el premi Cipresci, atorgat per la crítica internacional al seu film La lapidation de Saint Étienne.

L'artèria invisible, basada en la novel·la El peatge, de Joaquim Vidal i Josep Valls, ha començat bé el seu periple pel circuit de festivals de classe A, ja que demà també es projectarà en la secció oficial a concurs del Festival Internacional de Cinema de Mont-real. La pel·lícula, protagonitzada per Nora Navas, Àlex Brendemühl, Àlex Monner, Joana Vilapuig i Francesc Garrido, es preestrenarà el 3 de novembre al Cinema Truffaut de Girona, en l'apartat Cinema de Temporada del festival Temporada Alta, i està previst que arribi a les sales comercials abans de final d'any.

Aquest és el quart llargmetratge de Pere Vilà (Girona, 1975), després de Pas a nivell (2007), La lapidation de Saint Étienne (2012) i La fossa (2014). Amb guió de Vilà i Laura Merino, L'artèria invisible és una producció de Televisió de Girona, DDM Visual i Manium Produccions. Entre el thriller i el drama intimista, la pel·lícula narra la història d'un polític que és falsament acusat d'abusos sexuals, mentre la reaparició sobtada d'un noi que ell i la seva dona havien tingut en acollida fa quinze anys activarà un procés absolutament desestabilitzador en les seves vides.

També es presentarà al festival de Valladolid la pel·lícula La espera, de Daniela Fejerman, que comparteix dos protagonistes amb L'artèria invisible: Nora Navas, que va rebre el premi d'interpretació femenina a Seminci amb Tots volem el millor per a ella (2013), de Mar Coll, i Francesc Garrido.

A més, José Corbacho i Juan Cruz estrenaran a Seminci la seva tercera pel·lícula, Incidencias, i també a la secció oficial es presentarà fora de concurs Zonda, la nova pel·lícula musical de Carlos Saura, en aquest cas centrada en el folklore argentí. Igualment fora de concurs s'hi projectarà Nadie quiere la noche, d'Isabel Coixet, protagonitzada per Juliette Binoche.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona