cultura

Una subvenció dóna l'ajut definitiu a la reforma de la cooperativa de Montblanc

La Generalitat aporta 400.000 euros a la rehabilitació de l'edifici modernista de Cèsar Martinell

S'hi instal·larà l'oficina de turisme, en un punt estratègic de la vila

L'objectiu de convertir el Sindicat de Vinyaters en un equipament estratègic de promoció turística de Montblanc ha rebut una empenta determinant. El Departament d'Empresa i Ocupació, a través de la subdirecció general de Programació Turística, ha concedit a l'Ajuntament una subvenció de 400.000 euros per enllestir les obres. El projecte ha obtingut la setena millor puntuació entre els 86 projectes presentats, dels quals 21 rebran subvenció. Un cop la resolució passi a ser definitiva, d'aquí a uns deu dies, s'iniciarà tot el procés, que permetrà disposar del nou espai abans de l'estiu vinent.

L'Ajuntament va presentar el projecte d'adequació del celler cooperatiu modernista de Montblanc i el seu entorn en oficina de turisme i botiga de productes agroalimentaris de proximitat. Aquest detalla la segona fase del procés de transformació d'una part de l'emblemàtic celler modernista en el punt central de la promoció turística de la capital de la Conca de Barberà.

Així preveu, entre altres actuacions, la millora de la senyalització exterior i l'adequació d'una zona d'aparcament àmplia entorn de l'edifici, i tenir l'oficina de turisme i l'agrobotiga en un sol espai.

Segons el consistori, la nova oficina de turisme ha de suposar un salt qualitatiu respecte de l'actual, que està situada a l'antiga església de Sant Francesc. El nou emplaçament, a l'entrada principal de la vila i a peu de l'antiga carretera, podrà complir els estàndards de qualitat que la converteixin en una oficina de turisme de primera categoria. Suposa, de retruc, donar valor a una de les catedrals del vi de Catalunya, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, i millorar tot el sector d'entrada a la vila proper a la torre dels Cinc Cantons, el pont Vell i el riu Francolí.

La subvenció atorgada ara per la Generalitat se sumarà a la que ja es va fer en la primera fase amb l'actual agrobotiga, que va ser inaugurada l'11 de juliol. Les obres d'aquella primera remodelació van suposar també una inversió de 400.000 euros, que van ser a càrrec dels fons Leader europeus, de la Diputació de Tarragona i del mateix consistori. Aquest aposta per crear una ruta turística entorn dels cellers de Martinell.

Un espai també per a propostes teatrals

El 8 de setembre, la nau central del remodelat Sindicat de Vinyaters de Montblanc s'estrenarà també com a espai teatral en el marc de la festa major. Serà amb un espectacle relacionat amb el món del vi, El sommelier, interpretat per Fermí Fernàndez i dirigit per Toni Albà. D'aquesta manera, s'obre la porta al fet que l'espai pugui ser la seu des d'espectacles teatrals de petit format fins a altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia