cultura

‘Diògenes, el gos' i ‘Captcha' guardonades

El Festival de Cinema de Girona també premia Gerard Quintana

El curtmetratge Captcha- L'aparel(A), dirigit per Edward Tracy, ha estat mereixedor del premi a la millor pel·lícula del Festival de Cinema de Girona tal com es va fer saber ahir en una gala celebrada al centre cultural La Mercè. Produïda al Regne Unit, es tracta d'una història futurista ambientada al Londres de 1940, on una espia s'enamora de l'home a qui han implantat sense el seu coneixement un elixir perquè se senti atret per ella. El jurat del festival també ha premiat altres aspectes del curt com són la fotografia i la música.

Pel que fa a produccions gironines, Diògenes, el gos (2014) ha estat considerada enguany la millor pel·lícula de l'any i amb aquesta la interpretació del protagonista, el músic Gerard Quintana. Dirigida pel caldenc Mateu Ciurana, narra, en una transposició als temps actuals, la cèlebre trobada entre Diògenes de Sinope i Alexandre Magne a la Grècia clàssica. Aquí el filòsof Diògenes (Quintana) porta una vida absolutament austera i passa el seu temps provocant el poder establert i fent reflexionar els seus conciutadans. Aleks, com a millor documental, i Vakalis, com a millor obra de creació, són altres
dels guardons del palmarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia