cultura

Lliçó de Huedo al voltant d'un dibuix d'arbre

L'artista i professor de l'EMA exposa cent obres d'una sèrie didàctica a La Mercè

Dins i fora de l'aula, Vicenç Huedo és un mestre. Ho és per deformació professional, perquè ja fa quasi trenta anys que exerceix de professor a l'Escola Municipal d'Art de Girona (EMA), però també per vocació, perquè mai deixa d'interrogar-se sobre això que d'altres qualifiquen de talent i ell en diu aprofitament, enginy o experimentació per descobrir les maneres fortuïtes, deliberades o capricioses per les quals damunt el paper un guixot pot ser transformat en un cop d'aire, el mur d'una casa o la cara d'una persona estimada.

Fa un any, va posar ordre a aquestes provatures, fruit d'anys d'aprenentatges i errors, al llibre Cent maneres de dibuixar un arbre, en què explorava totes les tècniques possible per representar de forma convincent un tronc amb el seu brancatge servint-se d'eines senzilles i casolanes (llapis, carbonet, esfumí, esponja, tinta, aigua). Ara exposa, fins al 20 de novembre, les mateixes cent làmines a La Mercè, una rere l'altra, com en una lliçó oberta a tocar de l'aula on continua fent classe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia