cultura

agenda d'autor / J.B

Un balneari amb piano
Jugar amb la fórmula de cabaret. Aquest és el repte d'Els Pirates, la companyia que programa El Maldà i que s'ha proposat mantenir, cada dilluns, una sessió de cabaret variada. Xavi Morató, Anna Maria Ricart i Adrià Aubert construiran un artefacte escènic per trimestre: en aquest primer, les cançons i les situacions, la identitat, l'educació i el Poder. Amb el piano de còmplice indispensable, aborden, ara, totes les possibles mirades a la identitat, més enllà de la política i del post 27-S. Per exemple, l'aneguet lleig té un evident problema d'identitat, al costat dels seus germans del conte. Aquest balneari, que remet a la idea de relaxar-se i deixar-se captivar per un divertit massatge intel·ligent, es programarà tots els dilluns. I, evidentment, assumirà canvis continuament. L'aigua que baixa d'un riu sempre és diferent; les bombolles que esclaten en un balneari d'aigües termals, també.
balneari maldà
Pirates Teatre
Dia i lloc: Cada dilluns a les 21 hores al Maldà.
El Romea repesca Joanot Martorell
Calixto Bieito i Carles Santos van proposar un Tirant lo Blanc carregat de sensualitat. Joan Negrié era l'èpic personatge. Ara la Fundació Romea el torna a convocar amb una proposta puntual, amb guió de Miquel Pujadó i direcció de Carles Canut. Joan Pera (narrador), Jordi Boixaderas (Joanot Martorell) i Aina Sánchez (Damiata Martorell) completen el repartiment d'un muntatge que navega per l'èpica del món de cavalleries de l'Edat Mitjana. La sang i la daga es revelen com a elements imprescindibles a aquesta escena.
lletres de batalla
Fundació Romea
Dia i lloc: Dilluns 26 d'octubre a les 20.30 al Teatre Romea.
La Sala encara la desena temporada
La Sala de Sabadell és de les més ambicioses de Catalunya pel que fa a la seva aposta pel teatre familiar. Avui arrenca la seva programació amb un espectacle que va merèixer el Premi de la Crítica de teatre familiar 2014 i que adapta un conte de Michael Ende amb música en directe i una gran complicitat entre els artistes i els espectadors. El gran mèrit de la Sala és que, a més de programar espectacles contrastats, també impulsa produccions a través, per exemple del festival El Més Petit de Tots, que aquest novembre prepara 11a edició i que s'escampa per tot Catalunya amb una programació internacional molt acurada per a nadons (de 0 a 5 anys). En 10 anys compten uns 150.000 espectadors en 888 funcions de 226 companyies. Xifres estratosfèriques que demostren la solidesa del projecte.
L'endrapasomnis
Teatre al detall
Dia i lloc: Avui a les 18 hores a la Sala Miguel Hernández, Sabadell.
Jornades Ivanow
La relació entre les sales i les companyies no para de créixer i no sempre es troben les millors fórmules per garantir la màxima satisfacció d'ambdues parts. Un debat. moderat per Roberto Romei, pretén restablir les claus.
Dia i lloc: Dilluns, 26 d'octubre, de 18 a 20 hores a la Nau Ivanow.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia