cultura

La triple celebració de la lectura a Sant Narcís

El Punt de Lectura, el Club de Lectura i el premi literari del barri fan deu anys

La poeta Joana Ramos protagonitzarà avui una de les lectures poètiques del cicle De poetes... De Girona al Punt de Lectura de Sant Narcís (20 h). En un acte presentat per Jorge Morales, poeta i editor d'El Llop Ferotge, Joana Ramos (Sarrià de Dalt, 1964) farà un tast de la seva obra poètica, publicada en llibres com ara Lorquiana nortina (2006), Per què ploren tant, les pedres? (2010) i Cambio de domicilio (2014).

Aquest acte s'emmarca també dins d'una triple celebració: els deu anys del Punt de Lectura –fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i l'Associació de Veïns–, del Club de Lectura i del premi literari de Sant Narcís, que es lliura per la festa major del barri i el 7 de juny passat va quedar desert, per segon cop en una dècada. Aquest any s'ha publicat el llibre que recull els relats guanyadors i finalistes del 2013 i el 2014. També queda pendent per abans de final d'any una altra publicació que, com a balanç del desè aniversari, explicarà el recorregut del Club de Lectura –ara format per dos grups que sumen unes trenta persones i es troben un cop al mes–, amb els llibres que han llegit i els escriptors que hi han assistit com a convidats, “amb absoluta predisposició i generositat”, com ho remarca Lluís Gil, coordinador del Punt de Lectura de Sant Narcís, parlant d'autors com ara Joaquim Nadal, Salvador Sunyer i Aimeric, Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Carles McCragh, Núria Esponellà, Sílvia Alcàntara, Oriol Ponsatí-Murlà i Jaume Cabré, que en la seva segona visita va omplir el Teatre de Sant Narcís per presentar Jo confesso.

A més, pels cicles de poesia han passat Narcís Comadira, Joan Margarit, Lluís Lucero, Rosa Font, Salvador Oliva, Quim Español i, en els últims mesos, Alexandre Nunes de Oliveira, Jordi Fornos, Nadine Garralda i Jorge Garralda. Properament tindran lloc les presentacions dels últims llibres de Pep Panosa, Jorge Garralda i Jordi Arbonés Nif. Durant aquest any d'aniversaris també es va organitzar una visita als escenaris de la batalla de l'Ebre, guiada per Assumpta Montellà, i pel 2016 hi ha previstes tres conferències, sobre la literatura centreeuropea, la nord-americana i la peninsular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia