cultura

Ni biblioteca ni espai alternatiu a Anglès

L'equip de govern busca un lloc per a aula d'estudi, i PAU critica que no n'hi hagi

El grup de Per Anglès Units (PAU) ha criticat que el municipi no tingui un lloc públic amb ordinadors abans que no s'obri la nova biblioteca.

El portaveu de PAU i exalcalde d'Anglès, Pere Espinet, qualifica de “falta d'educació i de sensibilitat terribles” que els estudiants de l'institut i els veïns no puguin anar a cap biblioteca des de fa tres mesos, quan va tancar l'equipament del carrer Ponent. Considera que és una falta de previsió de l'equip de govern (CiU i Anglès 2015-Acord Municipal).

El regidor de Cultura, Josep Casadellà (Anglès 2015), ha reconegut que l'Ajuntament està fent els tràmits per obrir aquest espai abans que s'inauguri oficialment la biblioteca Joaquim Bauxell. En l'últim ple, el 27 d'octubre, el regidor d'Educació, Jordi Pibernat (Anglès 2015), va avançar que estan buscant un lloc perquè hi hagi una aula oberta d'estudi.

Un mes més

La previsió inicial de l'Ajuntament era obrir el nou equipament el 28 de novembre. El fet d'haver convocat un concurs per adjudicar la plaça de bibliotecari (o director) ha fet endarrerir les coses, admet Casadellà.

A finals de juliol, es va tancar el vell edifici de la biblioteca, al carrer Ponent, i el nou edifici no estava preparat per ser utilitzat, segons fonts de l'equip de govern.

De tota manera, els anteriors gestors van fer jornada de portes obertes el 7 de juny, després de les municipals. A la nova biblioteca, al centre del poble (carrer Indústria), el trasllat és a mig fer. A la vella, s'hi faran cursos de pintura i costura.

“Un esquelet sense vestit” i 14.000 volums

Josep Casadellà critica l'estat en què els actuals gestors municipals van trobar l'equipament de la nova biblioteca. “Estava buida, sense volums, sense estudi d'on han d'anar els volums.” Segons el regidor de Cultura, “era un edifici, un esquelet, però sense vestit, i la bibliotecària no tenia la clau per entrar-hi”.

La nova biblioteca té tres plantes, i CiU i Anglès 2015 van trobar que l'ascensor no funcionava. “Hi havia peces que s'han hagut de fer de nou”, explica Casadellà. L'Ajuntament treballa amb la Diputació i els responsables de Biblioteques de la Generalitat. El nou equipament tindrà 14.000 volums, que ara s'estan catalogant de nou. A finals d'any, podria obrir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia