cultura

Escoltar relats en positiu

El llibre de La Marató de TV3 s'edita per primer cop en format d'audiollibre

L'edició d'aquest any del llibre de La Marató de TV3 es pot adquirir per primer cop en format d'audiollibre, gràcies a una iniciativa proposada per l'actor i doblador David Espuny que permetrà fer accessibles els relats a les persones amb dificultats per a la lectura, però també dirigida a la gent gran i al públic en general que prefereix escoltar una narració. L'audiollibre té molta tradició en el mercat anglosaxó, si bé a Catalunya hi estan apostant també les grans editorials, com ara Random House Mondadori.

Editorials petites

La directora del llibre de La Marató de TV3, Elena Goixens, destaca també com a segona novetat l'aposta per les petites editorials. “TV3 no té segell editorial propi i buscàvem la complicitat d'un editor; enguany la producció editorial del llibre ha estat a càrrec de nou editorials independents catalanes amb el segell associatiu de Llegir en Català”. Són Editorial Alrevés, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Editorial Meteora, El Gall Editor, L'Avenç, Llibres del Delicte, Raig Verd i Sembra Llibres.

En les vuit edicions del llibre, que ja es pot adquirir al preu de 10 euros, s'ha sabut “explicar millor la relació entre la creació literària i la malaltia”, explica Elena Goixens. “Volem que el relat ajudi a explicar la malaltia, sense oblidar que la literatura és un entreteniment, i fer-ho des d'una vessant de superació, en positiu”, continua. Així, hi ha relats que mantenen certa ironia, en tot cas en funció de l'estil i el gènere de l'escriptor. Goixens posa l'exemple de Martí Gironell, que aposta per la ficció històrica. A l'hora de triar els autors, s'aposta per la diversitat territorial, des de les Illes fins al País Valencià, i també per gent jove. Els catorze escriptors que participen en la vuitena edició del llibre, entre els quals, a més de Martí Gironell, hi ha Antònia Carré-Pons, Jordi Nopca i Esperança Camps –l'actual consellera de Cultura del Govern Balear–, han imaginat ficció entorn d'un tema comú: la diabetis o l'obesitat. En el llibre també hi ha il·lustracions de set artistes com ara Lyona, Lluís Recasens, L'Avi, i Glòria Vives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona