cultura

Palafrugell estrena conservatori a l'edifici de l'Energia

És l'únic centre que ofereix d'estudis professionals de música a la demarcació després de l'Albéniz de Girona

Coincidint molt oportunament amb la festa de Santa Cecília, patrona dels músics, ahir al migdia es va inaugurar el Centre Autoritzat d'Ensenyaments Artístics Professionals, que tindrà funcions de conservatori, a l'antiga seu de les centrals elèctriques del municipi, l'edifici conegut per aquest motiu com l'Energia. Culmina així una vella aspiració de l'Escola de Música de Palafrugell per poder oferir estudis reglats de nivell preuniversitari, equivalents als d'un conservatori, sense necessitat que la gent de la comarca s'hagi de desplaçar a l'Isaac Albéniz de Girona, l'únic que n'oferia fins ara.

Amb l'assistència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'acte va servir també per presentar la formació de la Cobla de l'Energia, i per interpretar de nou la cantata Els aprenents de solfa, d'Albert Gumí, que es va estrenar al concert de final de curs de l'escola el juny passat.

El nou conservatori, que adopta el nom popular de l'edifici que l'acull, construït entre 1909 i 1910 per Pere Domènech Roura, fill de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'esfera pública i la privada: gestionada per l'Escola de Música que dirigeix des de la seva fundació, l'any 1967, Rita Ferrer, ha pres forma gràcies a la implicació de l'Ajuntament, que va creure des del principi en el projecte i va incloure l'edifici de l'Energia –de titularitat municipal des que Endesa va abandonar-ne les instal·lacions el 2006 – en el pla estratègic d'equipaments culturals, i de la Generalitat, que el juliol de l'any 2013 va atendre finalment la petició de l'escola de poder impartir oficialment ensenyaments musicals de grau professional.

El nou equipament, al número 114 del carrer de Pi i Margall, cantonada amb les Manufactures del Suro, disposa de nou aules, una d'específica per a formacions orquestrals, despatxos, biblioteca i un auditori polivalent de 240 metres quadrats. La rehabilitació d'aquest espai a la planta baixa ha estat pressupostada en 285.110 euros (abans d'impostos). En una segona fase, és previst condicionar el primer pis, de 283 metres quadrats útils, per traslladar-hi també l'Escola de Música, que de moment continua a la seu actual, al carrer Sant Joan. Des del setembre passat, el conservatori ja ofereix classes a una seixantena d'alumnes. A l'escola de música n'hi ha inscrits uns tres-cents.

LA XIFRA

60
alumnes
s'han matriculat des del setembre passat als nous estudis reglats que s'ofereixen a l'Energia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran