cultura

Els Pastorets de Mataró s'avancen al centenari

Es renova part del vestuari i decorats per enllestir-ho el Nadal vinent, l'aniversari

Cent anys dels Pastorets no es fan cada dia i a la Sala Cabanyes de Mataró ja s'estan escalfant els motors pel Nadal vinent, que celebraran l'aniversari. Algunes novetats s'avancen i ja es començaran a veure canvis aquesta temporada. S'han fet nous part del vestuari i les estructures laterals que es renoven per donar més profunditat a les escenes del tercer acte, entre les quals figuren l'anunciació als pastors o el naixement. Els detalls els va explicar ahir el director dels Pastorets, Marc Abril, que afrontarà l'any vinent el repte de la celebració. “El punt de mira és el centenari, però moltes de les coses que es veuran ja s'estan treballant i es comencen a veure ara”, diu. La previsió és que l'any vinent s'enllesteixen els treballs de decoració, escenografia i el vestuari de “luxe” per als protagonistes de l'espectacle.

Com ja és habitual els últims anys, es continua treballant en la remodelació de decorats, i aquest Nadal serà el torn dels decorats del Bosc, on apareix el quadre dels follets. La restauració dels telons ha anat a càrrec, un cop més, del taller d'escenografia Castells-Planas de Cardedeu.

‘Photocall' al vestíbul

La Sala Cabanyes es posa al dia i com a novetat presenta un photocall al vestíbul del teatre on els assistents que ho vulguin podran aprofitar els entreactes per fer-se fotos amb els protagonistes. “Hi havia gent que entrava perquè hi tenia algun conegut, però pensem que als més petits els pot fer gràcia fer-se fotografies amb en Satanàs o també amb en Jonàs i en Mataties”, apunta el director. Marc Abril dirigeix els Pastorets de Mataró” per segon any consecutiu, al costat de Genís Mayola com a director musical i Heidi Consegal com a directora coreogràfica. La interpretació musical també presenta novetats, ja que es podrà escoltar una nova cançó en l'apoteosi final, on s'han afegit veus al cor que canta en directe.

El director de l'espectacle assenyala que mantindrà, amb alguna sorpresa, els efectes especials que ja es van introduir l'any passat en alguna escena.

Aquest espectacle de Nadal, que mobilitza unes 350 persones, s'estrenarà el 20 de desembre vinent i se'n faran una desena de representacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen