cultura

El MOT 2106 versarà sobre vides literàries

Amélie Nothomb, David Foenkinos, Javier Cercas i Imma Monsó són alguns dels escriptors convidats al festival

El MOT, el Festival de Literatura de Girona i Olot, es dedica cada any a un àmbit temàtic que serveix d'eix i fil conductor, i si el d'aquest any se centrava en la construcció de les ciutats a través dels llibres, la pròxima edició –la tercera– estarà dedicada a explorar els processos creatius que hi ha darrere les vides literàries. una vegada més, el MOT, que tindrà lloc del 7 al 16 d'abril, es farà amb el comissariat de Mita Casacuberta, doctora en filologia i professora de literatura contemporània a la Universitat de Girona (UdG).

“Quan ens traslladem al terreny de la literatura, tot es complica, probablement perquè (re)construir vides és l'essència mateixa de l'escriptura de tots els temps”, explica Casacuberta, que un any més aposta per explorar aquestes vides escrites amb els seu principals i més reconeguts creadors.

Entre els autors que ja han confirmat l'assistència hi ha, entre altres, Amélie Nothomb, David Foenkinos, Javier Marías, Alicia Giménez Bartlett, Javier Cercas, Imma Monsó, Maria Barbal, Andreu Carranza, Enric Casassas i Cristina Massanés. Els organitzadors han anunciat que arribaran fins a la quarantena els escriptors participants que conversaran sobre el com i el perquè d'escriure vides de personatges reals, en alguns casos molt reconeguts i, o en d'altres, personatges anònims.

Els objectius del MOT són aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és important per al benestar de les persones, així com oferir una programació de qualitat a escala nacional i internacional, aplegar escriptors i experts, i convertir Girona i Olot durant una setmana en centres d'alta cultura literària i alhora propera al ciutadà. En aquest sentit, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, explica que el MOT “és ja un festival plenament consolidat, d'alta qualitat i de referència per a tot sector literari” i l'ha descrit com un “pot d'essències literàries, una exquisida delícia per als nostres conciutadans i que atrau cada cop més gent de fora”.

Pel que fa a la imatge gràfica del festival, aquest any el cartell –obra de l'estudi gironí Fang– gira entorn de la mà, considerada des de dos punts de vista, “com a registre gràfic de la vida i com a eina generadora de literatura sobre la vida pròpia i dels altres”, tal com ha explicat Glòria Granell, directora del festival literari.

Les seus del festival seran la biblioteca Carles Rahola, a Girona, entre els dies 7 i 9 d'abril, i la sala La Carbonera, a Olot, entre els dies 14 i 16 d'abril.

LA DATA

07.04.16
comença el MOT a Girona, que dura fins al 9 d'abril; a Olot el festival tindrà lloc entre els dies 14 i 16 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA