cultura

Josep Daniel Climent recull l'obra periodística d'Enric Valor en una publicació

El llibre es presentarà el pròxim dilluns a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb la presència del rector de la UA, l'alcalde d'Alacant i el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant serà l'escenari de la presentació del llibre “L'obra periodística d'Enric Valor (1933-2000)” de Josep Daniel Climent, el pròxim dilluns 30 de novembre a les 19 hores.

L'acte comptarà amb l'assistència del rector de la UA, Manuel Palomar, l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer.

La publicació, editada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, és fruit de la recopilació, l'anàlisi i l'estudi d'articles de premsa i notes lingüístiques publicades per Enric Valor al llarg de quasi setanta anys en diverses plataformes periodístiques.

Segons l'autor, ha sigut un treball minuciós, ja que els materials es trobaven molt dispersos i l'accés era complicat. El llibre arreplega 500 d'aquestes col·laboracions periodístiques i ara es presenten íntegres en format electrònic perquè puguen ser consultades, acompanyades d'un detallat estudi.

Malgrat tots els aspectes revisats de l'obra d'Enric Valor, encara quedava un que no havia sigut prou analitzat fins ara: la producció periodística, per la qual cosa la publicació cobreix aquest buit en l'anàlisi d'aquest vessant creatiu de l'autor.

Enric Valor, com asseguren els responsables de la publicació, continua exercint una notable influència sobre amplis sectors de la societat valenciana i, més encara, després de la commemoració durant l'any 2011 del centenari del naixement, que va tenir nombrosos actes d'anàlisis, estudi i divulgació de la seua obra i la seua figura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona