cultura

Raimon en fa 75

El cantautor, que demà i divendres actua a Barcelona, compleix avui 75 anys. L'aniversari coincideix amb el final d'anys d'hostilitat institucional a València

Raimon, fill predilecte de Xàtiva, oferirà diversos recitals al País Valencià durant el 2016

Avui fa setanta-cinc anys que, al carrer Blanc de Xàtiva, un carrer que és citat en algunes de les seves cançons, va néixer Raimon Pelegero Sanchis, Raimon. El cantautor, que fa poc més de quinze dies va omplir a vessar el Gran Teatre de Xàtiva, ho celebrarà demà i divendres amb dos recitals antològics a l'Auditori de Barcelona en els quals, a més de cançons ineludibles com ara Jo vinc d'un silenci i Al vent, hi sonarà alguna cançó mai enregistrada.

Tot i aquests 75 anys, edat amb la qual pocs cantautors es mantenen a l'escenari, els plans de retirada no són immediats. “Estic bé de veu... He après a cantar... Després de tants anys cantant hauria de ser molt burro per no aprendre'n”, afirmava Raimon ahir al matí en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Però tinc 75 anys i, als 75, hi ha poca gent que estigui treballant. Em cansen coses que abans no em cansaven, com ara dormir i menjar fora de casa. I aquestes coses... estan aquí”, hi afegia.

Encoratjat, però, pel final de les hostilitats polítiques viscudes a València, Raimon –que no tenia previst tornar a cantar fins al maig del 2017– oferirà diversos recitals aquest any vinent al País Valencià. “El 2016 volia baixar una mica dels escenaris, però en obrir-se aquestes possibilitats a València, vaig pensar que estaria molt bé que la gent que em volgués escoltar ho pogués fer.”

No obstant això, i tot i la confirmació per part del cantautor que hi ha cançons noves, un nou disc de Raimon (de l'últim, Rellotge d'emocions, farà cinc anys el mes de febrer) no s'albira en l'horitzó.

Al marge, però, de les mobilitzacions polítiques d'aquests últims anys a Catalunya (l'any passat van ressonar amb força unes declaracions seves en les quals afirmava no ser independentista), Raimon sí que es va mostrar contundent ahir amb polítiques del PP contra la unitat de la llengua. “Ja està bé d'anar contra la unitat de la llengua; el PP, que canviï d'estratègia”, va manifestar Raimon en unes declaracions en sintonia amb les que va fer el 12 de novembre passat, quan va ser nomenat fill predilecte de Xàtiva. “No sé si sóc mereixedor de ser fill predilecte de Xàtiva, sé que sóc fill de Xàtiva i que Xàtiva és predilecta al meu cor i això no m'ho podrà llevar mai ni el PP, ni Ciutadans [els dos grups es van negar a donar suport a la distinció] ni el sursum corda”, va dir Raimon després de rebre un reconeixement que, com admetia l'alcalde Roger Cerdà, “arribava tard”.

Pel recital d'aquest dijous a l'Auditori de Barcelona ja no hi ha entrades i l'ocupació pel de divendres, ahir al vespre, fregava el 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona