cultura

Crítica

pop

Grans

Hauria estat divertit veure la cara de Lluís Gavaldà, Falín Cáceres i Joan Reig si algú els hagués dit l'any 1985 que celebrarien els 30 anys d'Els Pets amb orquestra de cambra i davant d'un públic en bona mesura familiar (i a Barcelona, per acabar-ho d'adobar). Però Els Pets, que sempre han administrat la seva carrera amb astúcia, ja fa temps que van entendre que, en això del rock, l'única manera de fer-se gran i mantenir la dignitat és fent lligar el discurs artístic amb cada moment vital. “Hem aconseguit una fita única: el grup de rock amb pitjor nom del món avui fa 30 anys!”, va dir Gavaldà poc després de fer arrencar, amb entrades exhaurides, el concert d'aniversari de la banda.

Resistint-se als precs d'un públic que no va deixar d'instar-los a cantar Tarragona m'esborrona i Vine a la festa, Els Pets van aconseguir, tot i les emocions, no desviar-se del guió que ha regit la gira
de cambra que van començar l'octubre passat a Girona i que ha quedat reflectit en un disc, Trespuntzero, enregistrat en fals directe. És a dir, la interpretació amb una Petita Gran Orquestra de cordes i vents d'un repertori de 21 cançons amb molt poques concessions als grans èxits –S'ha acabat, Bon dia i, en menys mesura, Agost, XL i Hospital del Mar– però que els serveix per reivindicar-se com una banda enganxada al present que, a més, té el plaer de veure com el seu públic es coneix cadascun dels versos de cançons recents com ara No N'hi ha prou amb estimar-se molt o Blue Tack.

Al final, bufada d'espelmes, felicitacions d'un públic entre el qual hi havia gent de Sopa de Cabra, la Dharma i Lax 'n' Busto, i la revelació, per part de Gavaldà, del secret de tot plegat: “L'únic que cal per fer 30 anys és un públic que t'aguanti 30 anys.”

Els Pets
BARTS (Barcelona), 16 de desembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE