cultura

Torrent de l'Horta lliura els seus premis literaris

La participació ha superat totes les altres edicions amb un total de 85 obres; poesia 52, teatre 18 i narrativa 15

La sala d'actes de la Casa de Cultura de Torrent va acollir el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. En esta edició cal destacar l'èxit de participació del XIV Premi de Narrativa Juvenil, VII Premi de Poesia i V Premi de Teatre Juvenil. La participació ha superat totes les altres edicions amb un total de 85 obres; poesia 52, teatre 18 i narrativa 15.

Abans del lliurament dels Premis, l'Orquestra Scordae va interpretar diverses obres de música clàssica. A continuació, es van fer públics els guanyadors de cada modalitat i el finalista de Narrativa Juvenil que en aquesta ocasió va recaure sobre l'autor de “París Blonde” Vicent Enric Belda Belda. El guanyador Narrativa Juvenil va ser l'obra “L'extranya dona mexicana” de Enrich Lluch Girbés.

El premi de poesia va recaure sobre el poemari “Geografia de les veus” de Rafael Casanova i Estruch. Quan a Teatre Juvenil, l'obra que a mrescut el guardó d'aquesta edició ha estat “Els medis” de Francisco Ramón Romeu Sánchez.

Els premis que convoca l'Ajuntament a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià s'organitzen en col·laboració amb l'editorial Tabarca mitjançant un conveni. L'editorial és qui tria els membres del jurat i qui edita els llibres guanyadors, a més de fer-se càrrec de la dotació del Premi de Poesia.

L'Ajuntament de Torrent es fa càrrec de la dotació del guanyador del Premi de Narrativa Juvenil i de tota l'organització dels premis, per la seua banda, Caixa Rural Torrent patrocina el Premi de Teatre Juvenil i es fa càrrec de la dotació d'esta modalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol