cultura

Una publicació cultural de conte

El galerista i gestor cultural Llucià Homs i el productor audiovisual i editor Fèlix Riera van presentar ahir Hänsel i Gretel, una publicació digital que vol generar un espai de reflexió sobre l'ecosistema cultural de Barcelona. Els seus creadors trobaven que faltava un dispositiu que confrontés idees i mirades en l'àmbit cultural i que permetés meditar, des de la crítica com a element constructiu, com forjar una nova ciutat cultural, així que han apostat per crear-lo. “L'eix vital de Hänsel i Gretel és regenerar el teixit de Barcelona. Hi ha un trencament entre estètica i polítiques culturals i volem contribuir a restablir-ho”, va afirmar Fèlix Riera.

La publicació publicarà diàriament articles independents creats pels actors culturals de la ciutat i estaran distribuïts en cinc seccions diferents, en les quals es tractarà i s'analitzarà la situació en la qual es troba Barcelona actualment.

“Els camps clau de Hänsel i Gretel són la vida de la ciutat, com a motor cultural, el bosc, que és on es genera el pensament, Barcelona, la cultura, que permet articular la construcció d'una ciutat, i, finalment, la digitalització, la idea de comunicació entorn les noves tecnologies”, va explicar Llucià Homs.

El nom de la publicació no és casualitat. “Pensem que el relat que regnarà el segle XXI és el conte. L'storytelling implica la necessitat d'aquest gènere per explicar la realitat”, va relatar Fèlix Riera. El paral·lelisme entre el conte dels germans Grimm i les polítiques culturals i el conseqüent estat del panorama artístic i creatiu a Barcelona els resultava inspirador com a títol. Tots els elements del conte original tenen un simbolisme associat: els protagonistes de Hänsel i Gretel representen la cultura que ha estat abandonada enmig del no-res, el bosc és el lloc de foscor i d'inspiració per als artistes, el pare i la madrastra són l'Estat i les polítiques culturals que impedeixen sobreviure degudament a la cultura, i la casa de xocolata és l'element que sedueix els creadors. “El conte té la capacitat d'aixecar una metàfora del món”, hi va afegir Riera.

Una de les seccions troncals serà Cicles, on es proposarà periòdicament un debat obert tant per als artistes com per al públic. El primer es diu Construcció i cansament a la Barcelona Cultural i analitza les àrees culturals de la ciutat que estan en construcció i les contraposa a aquelles que s'estan morint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà