cultura

La Casa de Cultura impulsa tretze obres

Formen part de la segona edició de la Campanya de Teatre Amateur que ofereix als municipis gironins

La Fundació Casa de Cultura presenta per segon any consecutiu la Campanya de Teatre Amateur, un projecte que té com a principal objectiu incentivar la programació d'obres de teatre de companyies no professionals als municipis. El balanç de la primera edició de la campanya, que es va portar a terme al llarg de l'any passat, ha reafirmat la necessitat de repetir l'experiència “amb el convenciment que aquest és un sector altament dinàmic i que fa una rellevant aportació cultural i social a la comunitat”, explica el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

La Campanya de Teatre Amateur del 2016 ofereix un catàleg de tretze obres –seleccionades entre un total de disset propostes– perquè el puguin consultar ajuntaments, institucions o entitats programadores. També s'hi inclou una agenda amb totes les funcions i mostres de teatre amateur que es duguin a terme.

El catàleg d'obres que s'han seleccionat és heterogeni, tant pel que fa al caràcter de les propostes (inclou teatre popular, obres contemporànies, tant d'autors catalans com internacionals, i propostes innovadores) com a la tipologia de les companyies, o l'edat dels integrants.

El projecte, que preveia la selecció d'un màxim de quinze obres, garanteix a les companyies la contractació d'un màxim de tres actuacions amb un caixet de 600 euros entre els ajuntaments, les institucions o les entitats que vulguin programar-les. Aquestes representacions hauran de tenir lloc entre la data de notificació de la selecció de l'obra a la companyia seleccionada i el 30 de novembre d'aquest any.

El jurat qualificador ha estat format per Jep Sánchez Minobas, director del Teatre Municipal de Girona; Quim Noguera i Plaja, director del Centre de Formació Teatral El Galliner; Daniel Sancho García, president de la Federació Teatral Amateur de Girona; Martí Peraferrer, director del FITAG, i Lluís Freixas Mascort, director en funcions de la Casa de Cultura.

La campanya es va convocar per primera vegada el 2015 amb la intenció de recuperar, adequadament renovat i actualitzat, l'esperit de fórmules anteriors com el Projecte T o el Visionat.

En un estudi sobre el sector elaborat l'any 2014 pel Festival Internacional de Teatre Amateur (FITAG) amb la col·laboració de la Federació Teatral Amateur Gironina es constatava que aquestes mesures de suport a la programació de teatre no professional era una de les demandes més recurrents de les companyies, que sovint preparen obres que no aconsegueixen tenir recorregut més enllà del seu municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona