Cultura

El Festival Pepe Sales dedica a Bolaño una nit de reconciliació amb Girona

L'espectacle central del festival va incloure una vintena d'actuacions durant tres hores, amb boxa a la mitja part

Ple total a l'auditori de La Mercè

Ho va dir Bolaño: “Hi ha moments per recitar poesies i moments per boxejar.” I ahir, durant les tres hores d'espectacle que va durar la gala central del Festival Pepe Sales de La Penyora, va haver-hi literalment moments per a la poesia, la boxa, la música, el teatre, la performance, la dansa i moltes altres coses, totes girant al voltant de l'univers literari de Roberto Bolaño, ahir reconciliat finalment amb Girona: aquella ciutat grisa de principis dels vuitanta on ell va malviure i que ara és “ciutat de festivals”, com li va explicar amb ironia subtil la poeta cubana Amparo Parra, al xilè absent, davant del públic que va omplir un any més l'auditori de La Mercè.

El festival va començar amb un quartet de corda i una pianista interpretant música de Vivaldi, i va continuar amb una combinació de dansa i boxa. Entre els moments més intensos de la primera part va destacar el recitat arrauxat de Jordi Corominas, amb una sofisticada i electritzant guitarrista, i la imponent invocació a Los perros románticos, del cantant i rapsoda Pedro Marín. En la part musical, va haver-hi pop d'alta densitat (Rooms), rock dramàtic (Izzy's Band), flamenc (Javi Coll, Jordi Fornells) i l'harmònica blues de Manel Rost combinada amb les convulsions animals d'Isidre Rebenaque, competint amb Las Perras Erráticas en instints primaris. Per a la mitja part va quedar l'anunciada demostració de boxa, amb tres assalts, que va animar Fèlix Brunet com a speaker, en una nit memorable presentada per Ester Bertran i Ovidi Llorente.

TONI CABERO
EMPRESARI D’ESPECTACLES

“A l’hora de treballar no hi ha clients petits ni grans”

“Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics hi havia un desig de fer canvis en la forma de presentar les coses, i es va obrir una escletxa professional per la qual vam entrar”

“La realitat és que si et presentes a un lloc i la teva adreça és Via Augusta de Barcelona no és el mateix que si és el carrer Paer Casanovas de Lleida, no és el mateix”

Lleida
 

Rècord d’espectadors al Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
 

Adeu a Jerry Lewis

Barcelona
 

Gota en la tempesta

Londres
 

Margot, a la recerca de les ‘Noches de gloria’, a Madrid

girona
 
Mirador

Sibarita de la cultura

 

Sidillà invita a conèixer el bosc com un receptari per llepar-s’hi els dits

Girona
 

Mor l’artista Nati Mistral

Barcelona
 
Crítica
cinema

Caricatura d’un geni