cultura

Crítica

musical

‘Zoom in'

Daniel Anglès ha complert el seu somni: estrenar, en català, un musical de culte que tant va marcar en la seva carrera.Ell el va protagonitzar (en castellà) el 1999. Ara el dirigeix amb una trentena de còmplices a escena. Una barbaritat d'entusiasme. L'entrega convida a deixar-se vèncer per un muntatge tan mític com difícil. La veritat, però, és que avui, tot i aquest interessant zoom in d'identificació de la joventut el segle XXI amb el risc constant del desnonament, l'obra arriba massa desajustada, desenfocada i els zooms i els grans formats esdevenen reveladors. Molt probablement és un treball que es podrà resoldre amb el rodatge de les funcions però ara cal posar la peça en la safata dels bons intents no prou reeixits.

1996. Off Broadway, s'estrena un musical tot i la mort del seu director el dia abans. És una obra amb arestes, que blasma contra el flagell de la sida i també contra la fi de la ingenuïtat adolescent. El pragmatisme adult s'imposa i la fantasia d'artista queda arraconada. La producció a Barcelona (en un molt apropiat espai per la seva estètica i per l'aforament que ha de fer feliç l'aventura econòmica) pateix per la distància amb aquell temps que la sida era una ombra constant arreu. En canvi, no incideix com podria en els desnonaments. En veritat, aquests elements són motor d'una trama que revela l'amistat i la vida artística dels bohemis de Manhattan de finals del XX. Sí, Larson fa una versió almodovariana de La Bohème (la protagonista es diu Mimi) però en comptes de tuberculosi la seva malaltia és la droga i la sida.

Els joves d'aquest segle XXI també són romàntics i se situen a l'abisme de viure amb la nevera buida quan s'apunten a una aventura com aquesta. O la de Bare, per sobre de totes les coses (Premi de la Crítica al musical 2014). Un cop enfocat, el zoom in serà una aventura feliç.

Rent
Dir. escènic: Daniel Anglès
Dir. musical: Miquel Tejada
Intèrprets: Nil Bofill, Víctor Arbelo, Mireia Òrrit, Albert Bolea, Queralt Albinyana, Anna Herebia, Xavi Navarro, Oriol Burés, Lu Fabrés, Jana Gómez, Víctor Gómez, Edgar Martínez, Lucía Torres, Carol González
Músics: Miquel Tejada (piano i teclats), Oriol Padrós (guitarres), Dani HDZ (guitarres i teclats), Pol Barbé (baix), Betel M.Daura (bateria i percussió), Pol Barbé (baix)
Dimarts, 26 de gener (fins al 19 de març), a L'Aliança del Poblenou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA