cultura

La Cabília, protagonista en les Trobades de Música

Les jornades musicals canvien de dates i l'onzena edició s'avança a la setmana de l'1, el 2 i el 3 d'abril

En aquesta nova etapa, s'obriran les trobades oferint activitats pels carrers de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí és coneguda per la seva afició a la música. A l'estiu aquesta floreix com mai amb la el Festival de Torroella de Montgrí, que després de trenta-cinc edicions omple el municipi de la millor música clàssica. A la tardor i l'hivern, la programació més eclèctica de l'Espai Ter pren el relleu. I, des d'aquest any, la primavera vindrà marcada per la música folklòrica i multicultural que porten les Trobades de Música Mediterrània, que canvien de dates en l'onzena edició, que s'avança al cap de setmana de l'1, el 2 i el 3 d'abril.

El Museu de la Mediterrània ha decidit canviar les dates per consolidar i fer créixer aquesta activitat, que té com a objectiu acostar una cultura de la Mediterrània a partir de les seves músiques, els seus balls i els seus cants. Amb aquest canvi, segons expliquen els seus organitzadors, es vol aconseguir no entrar en competència amb altres esdeveniments que es fan al voltant del pont de l'1 de maig i convertir l'esdeveniment en una activitat central al territori. Així mateix, també es volen obrir encara més les trobades, més enllà de les parets del museu, on fins ara es feien moltes de les activitats, i es vol portar la festa al carrer i fer-ne partícips grans i petits. Un dels grans objectius és fer participar totes aquelles associacions vinculades a la cultura popular i a la música en general. Tot això, mantenint intacte l'essència de les trobades, que han acompanyat al llarg d'una dècada aquesta activitat.

La primavera amaziga

A l'abril, primavera amaziga. Enguany la música, els balls i els cants que descobrirem seran els de la Cabília, una regió muntanyenca de Magrib, al nord d'Algèria, que amaga molts tresors musicals. Tan propera i alhora tan desconeguda, aquesta cultura de la riba sud de la Mediterrània mostrarà el seu ric patrimoni musical: la Cabília. La Cabília serà,doncs, la protagonista al llarg de tres dies, i se'n descobrirà el patrimoni immaterial de gran valor que té amb tallers, xerrades, concerts, contes i altres activitats obertes.

LA XIFRA

11
edicions s'hauran fet de les Trobades de Música Mediterrània, que enguany es faran l'1, el 2 i el 3 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES