cultura

Electrona portarà a Girona el festival digital Mutek

La plataforma organitzarà un Avant Mutek gratuït el 27 de febrer a la Mercè, amb Murcof i Microfeel

Dissabte vinent omplirà Sant Pere de Galligants amb el discjòquei alemany Claptone

Electrona, la nova plataforma musical impulsada per Kim Riera que vol convertir Girona en un punt de referència de la música electrònica, debutarà dissabte vinent amb el seu primer esdeveniment, Claptone. Sant Pere de Galligants Experience, una gran festa sensorial que tindrà com a principal protagonista el misteriós discjòquei alemany Claptone , en una actuació exclusiva a l'església del monestir de Sant Pere de Galligants –actual seu del Museu d'Arqueologia– per a uns 400 espectadors.

Però just després del seu debut, Electrona ja presentarà un nou projecte: el dissabte 27 de febrer organitzarà a l'auditori de la Mercè (15 a 20 h, gratuït), amb l'Ajuntament de Girona i Burn, l'Avant Mutek: l'acte inaugural de la setena edició del Festival Internacional de Creativitat Digital Mutek , l'edició barcelonina del qual tindrà lloc del 2 al 5 de març.

Kim Riera i Edu Exploited (Eumes), que dissabte vinent també obriran la l'actuació de Claptone com a discjòqueis –Riera ho farà amb l'àlies Dr. Kimbel–, van presentar ahir a Sant Pere de Galligants aquesta actuació per a la qual ja només queden una vintena d'entrades a la venda, i que tindrà un convidat de luxe: entre el públic hi haurà el prestigiós discjòquei i productor John Acquaviva, que visitarà Girona per conèixer in situ les qualitats acústiques de Sant Pere de Galligants, ja que ell podria ser el protagonista de la següent Experience.

El públic de dissabte vinent es repartirà en dos sectors: hi haurà un centenar d'assistents VIP al PresVipteri, situat a la zona de la sagristia i molt a prop de la cabina on punxarà Claptone, fins al punt que podran pujar just darrere del discjòquei en grups reduïts per veure'l en acció. En aquesta zona VIP hi haurà un bufet especial d'ibèrics, patés i formatges i barra lliure. Els altres 300 assistents també podran gaudir d'un gran bufet al claustre del monestir, en el qual destacarà la Ham Experience: sis violinistes tallant pernil ibèric durant tota la nit.

La vetllada s'obrirà a les 20.30 h i està previst que Claptone –que el dia abans actuarà a Madrid i l'endemà a Londres– iniciï a les 23 h una sessió de tres hores, amb jocs de llum i mapping. Marc Trafak, videojòquei de Rachdingue, intentarà reconstruir amb eines audiovisuals el frontispici que tenia l'església abans de ser dessacralitzada. Un equip alemany vindrà a filmar l'actuació de Claptone en un espai tan poc convencional, per a un videoclip promocional del seu últim disc, Charmer.

Avant Mutek i Mutek

Els assistents a l'Avant Mutek del 27 de febrer podran veure la presentació oficial del Mutek; participar en una lecture o conversa íntima amb l'artista mexicà Fernando Corona, conegut com Murcof i resident a l'Empordà, i tot seguit gaudir en exclusiva del live-set audiovisual de l'artista argentí Microfeel i l'espectacle audiovisual en directe de Murcof amb l'artista català Manu Ros, Life observing life: Etna, a portrait, resultat d'una exploració cinematogràfica realitzada durant vuit dies al volcà sicilià.

Aquest Avant Mutek és només un primer pas: segons Kim Riera, gràcies a “la gran acollida de l'Ajuntament de Girona al projecte”, l'any vinent tindrà lloc a la ciutat de l'Onyar la programació cultural del Mutek barceloní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA