cultura

Voluntat d'agradar

Neix el segell Capital Books, germà d'Angle i Cossetània, amb novel·les del biòleg Daniel Closa, el periodista Jordi Panyella i l'historiador F.X. Hernàndez Cardona

“Capital Books farà literatura d'entreteniment en català i de qualitat”

Amb la intenció de presentar sis títols anuals, neix el segell Capital Books, agermanat amb Angle i Cossetània però que explorarà bàsicament el territori de la ficció. Per a aquesta estrena, han fitxat dos debutants en el gènere, el periodista d'El Punt Avui Jordi Panyella i l'historiador Francesc Xavier Hernàndez Cardona, tots dos amb llibres d'èxit publicats a Angle. Per la seva banda, el biòleg i director d'un grup de recerca a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Daniel Closa havia publicat tres novel·les i havia guanyat el premi de Novel·la Científica el 1994.

La directora literària Rosa Rey explica que Capital Books “neix amb la vocació de fer llibres per ser llegits, literatura d'entreteniment en català, i de qualitat”. “Llibres que ens faran viatjar; aprendrem i recuperarem el plaer de la lectura: llibres que ens faran tornar a llegir.”

L'aposta és pel seu planter i per autors catalans i de diferents estils, sense descartar, més endavant, les traduccions. El primer títol és El Zohar de Barcelona, de Francesc Xavier Hernàndez Cardona, que havia signat 1714, el setge de Barcelona, del qual es van vendre vint mil exemplars. Tal com explica Rey, El Zohar és una novel·la històrica i d'aventures al voltant d'un llibre de la càbala amagat a Barcelona. Està ambientat el 1938, amb l'inspector Galera, una mena d'Indiana Jones de l'Eixample; aquest haurà de resoldre les claus i les pistes secretes per trobar el llibre abans no ho facin els nazis. Cardona afirma que no podia evitar entrar en el territori de la càbala perquè el triangle entre Narbona, Girona i Barcelona és massa sucós per desaprofitar-lo.

Més a prop de l'actualitat, Infidels a la pàtria, de Jordi Panyella, és una divertida sàtira de política-ficció on els lectors podran explorar el tipus d'enrenous on es mou la desprestigiada secta política. Autor de Fèlix Millet, el gran impostor i de Salvador Puig Antich, cas obert, amb tres edicions esgotades, Panyella ens situa en un manicomial vodevil, amb embolics de faldilles enmig del procés actual
de la independència, amb president de la Generalitat inclòs. Panyella ha volgut contrarestar l'efecte “hàmster de la política catalana actual, on no acaba de passar res”.

Tanca la terna un thriller mèdic, El camí de la pesta, de Daniel Closa, que recrea un brot de pesta sense antídot declarat a Boston. Closa va fer broma sobre l'epidèmia que s'anuncia cada any.

Amb vocació de best-sellers, totes tres propostes ofereixen literatura àgil i ben escrita per a un públic modern i desinhibit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona