cultura

Marató Granados al Festival de Cervera

El 24 de març es destina a activitats relacionades amb el compositor

La sisena edició del Festival de Pasqua de Cervera disposarà de tota una jornada dedicada al centenari de la mort del músic lleidatà Enric Granados. El director artístic del festival, Xavier Puig, va explicar ahir que el 24 de març –dia exacte de la mort del compositor– es farà la Marató Granados i durant tot el dia es faran activitats relacionades amb el compositor. Hi haurà concerts a càrrec del pianista Daniel Ligorio i del Trio Pedrell, projeccions, xerrades, presentacions com ara la del CD de les obres simfòniques que ha realitzat l'OBC, i activitats gastronòmiques inspirades en aquest compositor. Per cloure aquest dia del centenari de Granados hi haurà poesia de Joan Margarit, poeta segarrenc. En concret del seu darrer llibre, Des d'on tornar a estimar, del qual s'han encarregat unes cançons a cinc compositors catalans –Josep M. Guix, Albert Guinovart, Albert Carbonell, Xavier Pagès-Corella i Bernat Vivancos–, que estrenaran la soprano Ofèlia Sala i el pianista Jordi Camell, els quals actuaran conjuntament amb Joan Margarit, que llegirà els seus poemes.

El primer cap de setmana del festival ja hi haurà un primer plat fort –el dissabte 19 de març– amb la presència de La Companyia Musical, dirigida per Josep Bonet, amb Temps de Passió a la Catalunya del barroc. El concert serà retransmès diumenge per tot Europa en el Holy Week Music Day de les emissores de la Unió Europea de Radiodifusió.

El divendres 25 de març es faran els habituals concerts de proximitat, en què es podrà escoltar la veu i la tiorba de Cum Cantico i la guitarra de Pau Figueres.

El vespre del mateix dia hi haurà al paranimf de la Universitat el concert de la versió més jazzística de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, que interpretarà obres de Margarit amb el seu fill Carles. La jornada es clourà amb un tast a les fosques amb l'actuació del jove pianista Ignasi Cambra, que és cec, i on el públic podrà degustar productes de cooperatives de la zona que treballen amb discapacitats.

El dissabte 26 hi haurà un contacontes familiar amb l'espectacle Granados i l'espurna de la felicitat, i al vespre, al Gran Teatre de la Passió, un espectacle titulat Remena nena!, a càrrec d'Arnau Tordera, el líder del grup les Obeses, i el contratenor Jordi Domènech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA
TRADICIÓ

La Patum recupera tres partitures de fa un segle

BARCELONA
Figa Flawas
Grup de música

“Volem arribar a gent que no escolta mai res en català”

Barcelona