cultura

Nou ajut per a la casa Puig i Cadafalch d'Argentona

El conseller de Cultura, Santi Vila, garanteix la col·laboració del govern en la segona fase dels treballs de rehabilitació de l'edifici

L'immoble està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional

La Generalitat es compromet a continuar ajudant econòmicament en les obres de rehabilitació de la casa de Puig i Cadafalch d'Argentona. Així ho va manifestar dijous el conseller de Cultura, Santi Vila (JxS), durant una visita als treballs que s'estan fent a l'immoble per recuperar-lo. “Segur que des del govern de Catalunya es trobarà la manera de continuar ajudant aquest projecte, també des de l'àmbit econòmic”, va assegurar. “La visita no es faria si no s'estigués absolutament compromès en la culminació d'aquest projecte”, va precisar el conseller, que va recordar que la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural ja va donar llum verd a la segona fase del projecte de rehabilitació de la casa, catalogada com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) des del 1993. Aquest nou ajut de la Generalitat -del qual encara no es sap la quantitat- s'afegirà al de més de 110.000 euros que l'administració catalana ja va destinar a la primera fase de restauració de l'edifici, pressupostada en més de 300.000 euros i que està previst que acabi a l'estiu. Aquestes obres consisteixen en la rehabilitació de les cobertes i les terrasses.

Serà llavors quan es donarà el tret de sortida a la segona part dels treballs que han de servir per culminar-ne la restauració completa i que consistiran a solucionar els problemes estructurals de l'edifici, que està en molt mal estat. Aquesta part de les obres té un pressupost global de més d'1,5 milions d'euros.

La casa de Puig i Cadafalch ha tingut un avenir força tortuós. Un dels capítols més greus es va viure el 2010 quan, arrel d'unes fortes ventades, en van caure els merlets de rajola i una peça cilíndrica. Durant el Nadal del mateix any, tècnics de la Generalitat van haver de desmuntar a corre-cuita la pèrgola de l'edific després que en caiguessin unes fustes al carrer. Finalment, el 2012, i després de molts litigis amb la propietat –una besnéta de Puig i Cadafalch–, l'Ajuntament va poder comprar l'immoble.

LA FRASE

Segur que des del govern de Catalunya es trobarà la manera de continuar ajudant aquest projecte
Santi Vila
Conseller de Cultura de la generalitat de Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia