cultura

10 autors en català participaran a la Fira del Llibre de Varsòvia, on Barcelona i la literatura catalana són convidats

El projecte català, organitzat per l'Institut Ramon Lull, consistirà en un estand de més de 100 metres quadrats i diverses activitats

Barcelona i la literatura catalana seran convidades especials de la Fira del Llibre de Varsòvia (Warsaw Book Fair 2016), que se celebrarà a la capital polonesa entre el 19 i el 22 de maig. El projecte català consistirà en un estand de més de 100 metres quadrats i una delegació de 10 escriptors e català que participaran d'un ampli programa d'activitats paral·leles.

La delegació catalana estarà formada per Sebastià Alzamora, Blanca Busquets, Jaume Cabré, Jenn Díaz, Rafel Nadal, Marc Pastor, Jordi Puntí, Care Santos, Màrius Serra i Jordi Sierra i Fabra. La Fira del Llibre de Varsòvia se celebrarà entre els dies 19 i 22 de maig. L'Institut Ramon Llull (IRL) és l'organitzador, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, i el FC Barcelona, com a partner principal. De fet, el Barça i l'IRL oferiran activitats temàtiques que seran un punt de trobada entre la cultura i l'esport.

El nou director de l'Institut Ramon Lull, Manuel Forcano ha admès que “serà una fira més petita que la de Frankfurt”, però ha assenyalat que “és prou important perquè Barcelona i la seva literatura siguin les convidades especials”. Ha ressaltat que està oberta a tots els agents del llibre i que serà participativa. “El fet que Barcelona i la seva literatura siguin els convidats especials fa que els autors que portem i les activitats organitzem tinguin més visibilitat i una presència remarcada amb anuncis als catàlegs i les guies, referències al web”, entre d'altres. Forcano ha assenyalat que la seva visibilitat “es farà notar”.

La delegació catalana estarà formada per Sebastià Alzamora, Blanca Busquets, Jaume Cabré, Jenn Díaz, Rafel Nadal, Marc Pastor, Jordi Puntí, Care Santos, Màrius Serra, i Jordi Sierra i Fabra. La tria, que es complementa amb autors i moderadors locals, pretén reflectir la creació catalana literària contemporània i ha estat pensada posant particular atenció a les demandes i l'interès de les editorials poloneses. De fet, Forcano ha explicat que aquests deu autors seleccionats han estat traduïts al polonès en els darrers anys o ho seran en ocasió de la Fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia