cultura

La Locomotora Negra, Quimi Portet i Oques Grasses, a Ítaca

El festival ha programat una quinzena de concerts repartits pel Baix Empordà del 26 de maig al 3 de juliol

Andrés Calamaro el clourà a l'escenari de les havaneres de Calella

El festival Ítaca es va presentar ahir de la millor manera possible: aprofitant el dia radiant, amb les Medes de teló de fons i amb Oques Grasses actuant a bord del vaixell El Corsari. I és que ja falta menys perquè el festival baixempordanès desembarqui oferint una programació completa que arriba a la quinzena de concerts, que tindran lloc del 26 de maig al 3 de juliol.

Precisament, la formació osonenca serà present en un dels espectacles més destacats d'aquesta nova edició, amb una actuació a la platja de l'Estartit durant la revetlla de Sant Joan, en la que és una de les novetats del festival, que, per primera vegada, ofereix un concert gratuït i popular en la seva programació. Aquest, juntament amb l'anunciat concert del cantautor argentí Andrés Calamaro, és un dels plats forts més destacats d'aquest any.

Calamaro s'encarregarà de tancar la quarta edició del festival el 3 de juliol, a l'emblemàtic escenari de les havaneres de Calella, amb motiu del 50è aniversari d'aquest esdeveniment. L'argentí, en el seu únic concert a la Costa Brava, presentarà el seu nou treball, Romaphonic sessions.

En aquesta quarta edició, també hi ha confirmats els concerts de Quimi Portet, Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra,Teràpia de Shock + Acció i Ramon Mirabet.

Pel que fa a la quarta edició de la pujada al Montgrí, el 29 de maig, aquest any culminarà amb diverses actuacions i amb un tast de vins que es farà per primer cop a dalt del castell del Montgrí amb la col·laboració de la DO Empordà, la Ruta del Vi del Patronat de Turisme Costa Brava i diversos cellers de la zona, que s'estrenen com a col·laboradors del festival. L'actor Carles Xuriguera –també productor de vi al Baix Empordà, del celler Caralluna, al peu del Montgrí– serà el presentador de l'acte i llegirà el ja tradicional manifest del festival. La marxa inclourà les actuacions de Joan Colomo i el Petit de Cal Eril, que també pujaran fins al castell.

Pomes per un 4% d'IVA

Els organitzadors, que continuen reivindicant que la cultura “no és un luxe” i que ha d'estar a l'abast de tothom, també persisteixen amb la protesta contra el 21% cultural. Per això, aquest any continuen amb la fórmula legal que és vendre pomes en comptes d'entrades per poder aplicar així un 4%. D'aquesta manera, els assistents adquiriran una poma a la cooperativa Girona Fruits a través del web del festival i imprimiran un comprovant que hauran de presentar el dia del concert. Allà rebran el producte i, a més, seran obsequiats amb una entrada, mig euro de la qual anirà destinat a una ONG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA