Cultura

Un curtmetratge reusenc competirà a Canes

‘Timecode', dirigit per Juanjo Giménez, ha estat seleccionat entre els més de 5.000 treballs presentats

El curt s'exhibirà al festival de la ciutat francesa entre els dies 11 i 22 de maig

L'Escola internacional de cinema de Reus, l'Ecir, està de sort. El segon curtmetratge produït pel centre acadèmic, Timecode, ha estat seleccionat per competir al Festival de Canes. La peça, dirigida per Juanjo Giménez, ha estat inclosa a la fase final de la seva categoria després d'haver estat triada d'entre els més de 5.000 curtmetratges que s'han presentat. El curt de Giménez s'exhibirà al certamen francès, que enguany se celebrarà entre els dies 11 i 22 de maig.

La trajectòria de Giménez inclou tres llargs i una desena de curts. De fet, i segons va indicar el barceloní a Efe, es considera “un curtmetratgista”. Timecode, una història “de secrets i descobriments” tal com el va definir Giménez, és el segon treball produït per l'Ecir que ha estat realitzat pels alumnes de l'Escola, després del curt Intenciones, d'Ivan Casajús.

El director de l'Ecir, Daniel Villanueva, va indicar a Reusdigital.cat que feia “set anys que Canes no havia inclòs un curtmetratge de producció estatal” a competició, un fet que demostra la dificultat de ser seleccionat. Villanueva va assenyalar que la inclusió de l'obra de Giménez a Canes evidencia “que estem fent les coses bé” i que “ajudarà l'Ecir a ser tinguda en compte i a convertir-se en el referent que volem ser”.

“Tot ha anat molt de pressa”, va afegir ahir Villanueva. La llista dels curts finalistes a Canes es va fer pública fa dos dies i, des de llavors, el telèfon del responsable de l'escola de cinema reusenca treu fum. “Ha estat un projecte amb gairebé un any de postproducció”, va destacar. Timecode ha tingut un pressupost d'uns 10.000 euros i es presentarà al cicle Phenomena, de Barcelona.

LA XIFRA

7
anys fa que el Festival
de Canes no havia inclòs un curtmetratge de producció estatal a competició.

Segon curt de l'Escola de Cinema de Reus

El curt de Juanjo Giménez és la segona peça cinematogràfica que ha sortit dels estudis de l'escola reusenca.

Ara fa aproximadament un any es presentava a l'espai Cal Massó de Reus el primer curt produït per l'Ecir, Intenciones. El film explicava la història de Cristian, un noi que per fi ha aconseguit una cita amb la dona dels seus somnis, Natàlia, però quan arriba a casa seva es troba amb un pare especial. Ell té clar que no pot deixar la seva filla amb qualsevol.

TONI CABERO
EMPRESARI D’ESPECTACLES

“A l’hora de treballar no hi ha clients petits ni grans”

“Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics hi havia un desig de fer canvis en la forma de presentar les coses, i es va obrir una escletxa professional per la qual vam entrar”

“La realitat és que si et presentes a un lloc i la teva adreça és Via Augusta de Barcelona no és el mateix que si és el carrer Paer Casanovas de Lleida, no és el mateix”

Lleida
 

Rècord d’espectadors al Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
 

Adeu a Jerry Lewis

Barcelona
 

Gota en la tempesta

Londres
 

Margot, a la recerca de les ‘Noches de gloria’, a Madrid

girona
 
Mirador

Sibarita de la cultura

 

Sidillà invita a conèixer el bosc com un receptari per llepar-s’hi els dits

Girona
 

Mor l’artista Nati Mistral

Barcelona
 
Crítica
cinema

Caricatura d’un geni