cultura

La fira Arts Libris creix

L'esdeveniment, dedicat als llibres d'artista i al fotollibre, obre avui les portes a l'Arts Santa Mònica i arriba a la setena edició amb més participació que mai

Llibres des d'un fins a 30.000 euros, aquests últims de Jaume Plensa, Miquel Barceló o Joan Miró. Aquest és l'ampli ventall bibliogràfic i artístic que es pot trobar a la fira Arts Libris, que fins diumenge obre les seves portes a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Aquesta és ja la setena edició d'un esdeveniment que va començar com una petita trobada per als amants del llibre d'artista i que ara ja és una de les fires del gènere més importants d'Europa, que també inclou el gènere del fotollibre. Enguany, Arts Libris és més gran que mai, amb 95 expositors, un 45% dels quals de procedència internacional.

Impulsada i ideada per la galerista i editora Rocío Santa Cruz, Arts Libris, que sempre té lloc coincidint amb la diada de Sant Jordi, té la pretensió de generar col·leccionisme, però també de normalitzar l'objecte del llibre d'artista com una peça d'art més. “És una fira per crear amants del col·leccionisme i de l'art contemporani”, diu Santa Cruz.

Les adquisicions

És per això que cada cop amb més freqüència no només s'acosten a la fira els col·leccionistes particulars, sinó també institucions. En aquest sentit, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha assenyalat que des del Departament de Cultura “s'ha donat instrucció al MNAC, al Macba i a la Biblioteca de Catalunya que tinguin en compte la fira per adquirir alguna peça”, referint-se a la col·lecció d'art de la Generalitat.

Mèxic, convidat

Entre els participants internacionals d'aquesta edició destaca la presència de 18 editors independents mexicans, la majoria de Ciutat de Mèxic, que formen part del projecte Nodos Editorials. També hi serà present el Filaf, Festival Internacional del Llibre d'Art & i del Cinema de Perpinyà, que començar així un intercanvi amb Arts Libris.

També es presenta una exposició, comissariada per Moritz Küng, de títol expressament llarguíssim, que inclou llibres i obres d'art de 14 artistes que exploren la frontera entre el material imprès i l'objecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia