cultura

La cursa per la candidatura UNESCO

El govern aposta fort pel Priorat

Segueix la cursa de fons perquè es reconegui el paisatge agrícola de la comarca

La candidatura es podria assolir l'any 2018

Continuar endavant sense aturar-se. Aquest és l'objectiu dels impulsors de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per la cursa de fons que ha de situar-los com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània per part de la Unesco.

Conscients que encara queda camí per recórrer i que la implicació de l'administració és un element clau per aconseguir l'èxit, els responsables de la candidatura busquen ara el suport ferm de la Generalitat, tal com es desprèn de la darrera reunió que es va celebrar la setmana passada amb el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris; els directors dels serveis territorials de Cultura, Territori i Sostenibilitat, i Agricultura, Alimentació i Ramaderia i Pesca, i també l'alcalde de Falset i membres de Prioritat.

Aquesta trobada significa el suport de la Generalitat al projecte, que va iniciar-se l'any 2007 i que, com a data pròxima, es podria assolir l'any 2018, tal com destaca la responsable del projecte Prioritat, Roser Vernet, que detalla que al 2013 es va enviar un primer dossier per formar part de la llista indicativa, una categoria en la qual va residir-hi durant “almenys un any”, segons la normativa vigent, i que la candidatura oficial ja hi consta a partir del 2014.

Ara, els responsables del projecte es troben en la fase de redacció del dossier acadèmic i el pla de gestió, que, un cop enllestits, la candidatura traslladarà a l'Estat espanyol perquè defensi les opcions del territori.

“La unió de tots és molt important per al projecte”, apunta Roser Vernet, que destaca que la candidatura defensa un paisatge únic “que no és fix ni immòbil, sinó que va evolucionant constantment” i que, de moment, el procés ja ha servit perquè els ciutadans del territori “treballin junts i guanyin autoestima, la qual cosa ja és important”. Els impulsors del projecte apunten que cal continuar treballant per fer realitat la candidatura “el més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA